CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors d’estacions de ferrocarril d’ADIF reclamen allò que els correspon

Dilluns, 30 novembre, 2009

Portem assistint des de fa més de dos anys a un conflicte basat en reivindicacions històriques i incontestables. La deixadesa de l'empresa unida a la falta d'implicació de la resta de sindicats estan contribuint a perllongar la situació, obligant-nos a usar les aturades com eina legal per a la consecució d'unes metes que entenem tots/es que ens corresponen i que fins i tot, aquells que no ens donen suport, i sent representants legals dels treballadors, no poden negar. És just i és un deute que l'empresa té amb el col·lectiu que presta servei en els centres de viatge d'ADIF.

Però el que no aconseguim entendre és com l'empresa, pot permetre's descaradament i sense mostrar ni un mínim de vergonya aquesta situació que els posa en evidència constantment. La seva impotència per a presentar alternatives que desbloquegin el conflicte. Ara solament té 40 monedes per a repartir i ens temem que molts són aquells als que li van prometre alguna. Tornaran a realitzar un nou repartiment entre els defraudats de les anteriors ofertes d'ocupació en canvi d'ignorar als propis companys en la lluita per les seves reivindicacions? Ho comprovarem en breu.

De moment l'única veritat és que en estacions com Ávila, Granada, Reus, Oviedo, Salamanca, Barcelona Passeig de Gracia, Barcelona França, Mérida, Cáceres, Huesca,... el passat 30 de novembre van romandre tancades totalment en algun dels seus torns en la venda de bitllets, entre un 90% i un 60% a Vigo, Zaragoza, Sevilla, Valladolid, entre el 60%, i el 40% València, Córdoba, Donosti, A Coruña, Barcelona Sants, Palencia (…) i seguiran, aquestes o qualsevol altra, manifestant el seu descontentament amb tant de disbarat i menyspreu cap als/les treballadors/es.

Per moltes promeses que ens facin, aquestes són les realitats; ni tenim clar el nostre futur, veient la pèssima gestió i d'iniciativa enfront de la pèrdua de càrregues de treball, la implantació de “l'amigable” VCX que va com més va pitjor, i els nous gràfics que estan obligant a mobilitats forçoses. No ens convencen amb els seus problemes econòmics, veient com es renoven licitacions, es malgasta en altres inversions (3.400.000 € per a la gestió dels serveis publicitaris d'ADIF), "s'engreixen" amb nous nomenaments els comitès de direcció, i es resisteixen a lliurar-nos el nostre 0,5%.

Per aquestes raons, estem dintre d'un conflicte tan llarg l'única sortida del qual vindrà per la negociació en la qual discutirem totes les nostres reivindicacions, entre unes altres el menyscapte de diners, la compensació per treballar a torns i en festius, i un sistema de primes que reflecteixi el treball total de les estacions, no solament la recaptació.

Volem sumar forces amb tots/es, aquest és el nostre missatge, i no hem de ser moneda de canvi per a promocions fraudulentes, "enxufisme" o més corrupció. Per això de nou estem convocats per a les pròximes mobilitzacions el divendres dia 4 de desembre entre les 11,30 a 15,30 i de 19,30 a 00,30h.

QUE NO T'ATRAPIN LES CIRCUMSTÀNCIES, EXIGEIX EL TEU.

MOBILITZA'T. I NO ET QUEDIS ASSEGUT

SFF-CGT

www.sff-cgt.org