CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors d’HP convoquen una vaga estatal indefinida des del 3 de juny contra les retallades de drets laborals

Divendres, 31 maig, 2013

Les assemblees de treballadors van donar un recolzament del 89% a l'aturada que s'iniciarà el proper dilluns 3 de juny. L'empresa vol reduir salaris, suprimir la jornada intensiva i reduir els dies de vacances entre d'altres mesures.

Els treballadors de Hewlett-Packard (HP), l'empresa de serveis informàtics i manteniment de xarxes, a l'Estat espanyol han convocat una vaga indefinida a partir del proper dilluns 3 de juny. El motiu és l'anunci de la multinacional d'aplicar unilateralment l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors a les sub-empreses de Consultoria i Outsourcing, pel que podrà reduir salaris, suprimir la jornada intensiva, reduir els dies de vacances, supressió de la clàusula d'augment segons l'IPC i fi de la voluntarietat i compensació en les guàrdies telefòniques. Aquestes sub-empreses, que donen feina a 2.000 treballadors, tenen les principals seus de treball a Barcelona, València, Saragossa, Madrid, Oviedo i Lleó i proveeixen serveis informàtics a CaixaBank i les seves filials, el Banc de Sabadell, la Generalitat, Renfe, Gas Natural, el RACC o FCC, entre d'altres.

Reunits en assemblees de treballadors que van aplegar més de 700 persones, els empleats van votar majoritàriament (89%) a favor de la vaga estatal indefinida, proposada pel sindicat CGT, però recolzada per la resta de sindicats. La convocatòria està subjecta a una única condició, que és la retirada de l'aplicació de l'article 41.

A les vuit del matí de dilluns hi ha convocada una concentració davant el centre d'HP de Sant Cugat del Vallès, on hi treballen unes 700 persones. Els treballadors d'HP ja han fet diverses mobilitzacions i vagues contra les retallades i, sobretot, els acomiadaments, ja que des de 2010 s'ha acomiadat el 10% de la plantilla. L'octubre de 2012 van fer una jornada de vaga per la comunicació de l’empresa que acometria centenars d’acomiadaments més, tot i que el proveïdor de material electrònic i informàtic segueix tenint beneficis any rere any. De fet, els dos últims màxims dirigents de l’empresa van ser rellevats amb indemnitzacions de 10 i 12 milions d’euros.

Font: El Triangle


3J: Vaga Indefinida a Hewlett-Packard

La plantilla vota unàniment a favor de la vaga com resposta a les retallades de l'empresa.

La multinacional nord-americana HP va anunciar la setmana passada l'aplicació a Espanya d'un article 41 en les sub-empreses de Consultoria i Outsourcing, les principals seus de la qual estan a Madrid, Saragossa i Barcelona). Les mesures imposades unilateralment comprenen baixades salarials, supressió de jornada intensiva, reducció de dies de vacances, eliminació de clàusula d'augment IPC i fi de la voluntarietat i compensació en les guàrdies telefòniques.

Consultades les plantilles d'ambdues empreses en tota Espanya mitjançant Assemblees de Treballadors àmpliament secundades (més de 700 assistents), es va votar unànimement (89%) la convocatòria de Vaga Estatal indefinida a partir del pròxim dilluns 3 de Juny, tret que l'empresa retiri l'art.41. Aquesta mobilització està protegida per la totalitat de les forces sindicals, si bé la convocatòria formal la lidera CGT.

De no deposar l'empresa la seva actitud hostil cap a la plantilla, la Vaga impactarà durament en el servei als principals clients: Gas Natural, La Caixa, RACC, entre altres. La plantilla ha dit prou i està determinada a fer-se respectar davant la irresponsable actitud de HP.

Secció Sindical CGT-HP

Font: Rojo y Negro