CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors/es d’autobusos de TMB comencen una campanya per demanar un nou conveni que porti 500 nous llocs de treball

Dimarts, 21 abril, 2009

DSCF1514.jpg

Avui, dimarts 21 d’abril, els treballadors/es d’autobusos de TMB donen el tret de sortida a una campanya d'informació a la gent de Barcelona i d’accions per denunciar l’actitud immobilista de l’Alcalde, Jordi Hereu, i la Direcció de l’empresa.

Després d’un any de negociació del nou conveni la possibilitat d’arribar a un acord està tant lluny com el primer dia. Els treballadors/es d’autobusos, a través del Comitè de conveni, van entregar a la Direcció la proposta de millores laborals aprovada a l’Assemblea del desembre de 2008.

A dia d’avui, la Direcció no ha acceptat cap de les propostes presentades pels treballadors/es.

La plantilla d’autobusos de TMB, front a la situació de crisi, estima que amb la seva proposta es crearien 500 nous llocs de treball i, per tant, es podria posar un granet de sorra per sortir d’aquest panorama de destrucció de feina.

Avui, dimarts 21 d’abril, treballadors/es d’autobusos de TMB han protestat davant de l’Alcalde Barcelona, Jordi Hereu, per exigir-li que compleixi les seves promeses i s’arribi a un acord de conveni que porti 500 nous llocs de treball.

En tot moment, els treballadors/es d’autobusos han anat explicant mitjançant un megàfon els incompliments de la Direcció de TMB i l’estancament de les negociacions. A més, han volgut recordar que la presidenta de TMB, Assumpta Escarp, va declarar quan l’acord del fi de la mobilització pels 2 dies, que els hi havia sortit econòmic.


Empleats de TMB boicotegen una presentació d'Hereu en el Zoo de Barcelona

Reclamaven a l'alcalde crear 500 ocupacions per a afrontar "la reducció del servei"

Barcelona. (EUROPAPRESS). 21 d'abril - Una desena d'empleats de la secció d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van boicotejar aquest migdia una presentació que presidia l'alcalde, Jordi Hereu, sobre el Zoo. Entre ells hi havia el president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader, el delegat sindical Josep Garganté --ambdós de la CGT-- i representants de Actub.

A l'arribada de l'alcalde al mirador del parc del Forum on havia de fer-se la presentació, davant les obres de la plataforma marina, els treballadors van començar una cassolada i ho van acompanyar amb un megàfon fins al final del mirador, on li van avisar de l'inici d'una campanya reivindicativa. També portaven una pancarta en la qual es llegia "Treballadors de TMB per un bon servei". En concret, els empleats van reclamar crear 500 ocupacions per a afrontar "la reducció del servei", que es podrien finançar amb el sobrant del "pocs diners" que les vagues pel conveni, segons van dir que va afirmar la presidenta de TMB, Assumpta Escarp, van representar per a la companyia.

També van demanar que Escarp i el vicepresident executiu de l'empresa, Dídac Pestanya, se sentin a negociar el conveni, que segueix sense acordar-se després d'un any i 42 reunions. Hereu va replicar que "ja esteu en una taula negociant" i va reclamar que li deixessin parlar "un moment d'un projecte important per a la ciutat", en referència a la transformació del Zoo, paraules que van motivar xiulades entre els empleats de TMB, després del que Hereu va afegir que el conveni d'autobusos "també és important".


Adjuntem la proposta de conveni dels treballadors/es i cartell informatiu de la campanya que comença.

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció