CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors/es d’autobusos de TMB denuncien judicialment la imposició que vol dur a terme la Direcció

Dimarts, 4 agost, 2009

El passat dijous 30 de juliol la Direcció d’autobusos de TMB va començar a enviar 3000 burofax a tots els conductors/es de l’empresa. Milers d’euros de diners públics han estat gastats en uns burofax on s’informa a la plantilla dels canvis unilaterals de les condicions de treball que la Direcció vol dur a terme.


Aquests canvis, que els propis conductors/es ja han rebutjat públicament en la Assemblea General de Treballadors/es del passat juny, poden arribar a suposar un sistema de descansos nou sense cap tipus d’acord amb els propis treballadors/es i una perduda d’un 9% de la nomina mensual de cada conductor/a.

La Direcció parla a “bombo i plateret” de 600 nous llocs de treball, però es nega a dir com seran aquests nous llocs de treball quan se li pregunta a la taula de negociació de conveni. Seran contractes “brossa” només per dissabte, diumenge i festes oficiales? Seran contractes només per l’estiu? Seran contractes amb un sou de 600 euros al mes?

La Direcció també diu que només vol treure les hores extres, però torna a mentir, perquè com tothom sap les hores extres són com a màxim de 80 hores anuals i aquestes mateixes les va signar de manera obligatòria per als treballadors/es la mateixa Direcció i els sindicalistes de CCOO, UGT i el SIT. El que realment vol fer es treure tot el temps de presència, que no és temps extra, i per tant, fer una reducció de jornada per seguretat però pagant-la els propis treballadors/es. És que els paletes paguen la bastida que s’utilitza per seguretat? O el casc? Si es redueix la jornada laboral per seguretat, llavors aquesta reducció ha de ser assumida per la Direcció i no per els propis treballadors/es.

D’aquesta manera, la Direcció d’autobusos de TMB vol tirar endavant un Art.41, ja que veu que els treballadors/es no volen acceptar les seves propostes de conveni a cost zero, que signifiquen que la plantilla d’autobusos pagui la crisi. La Direcció vol que les millores en seguretat las paguem els propis treballadors/es. Cada cop que surt una normativa que beneficia als treballadors/es, la Patronal intenta que li surti gratis i que siguin els de sempre els que acabem pagant.

Els treballadors/es volem, i ho hem dit molt clarament avui i fa més d’un any, reducció de jornada sense perduda econòmica.

Queda, per tant, ben clar que quan la Patronal es troba negociant amb els treballadors/es, a través de l’Assemblea, i no amb els sindicalistes “responsables”, que no van mai al seu lloc de treball, de CCOO, UGT i el SIT, tot el discurs de la Direcció sobre la “negociació”, el “diàleg”, el respecte a la “majoria del Comitè d’empresa” i als “resultats de les eleccions sindicals” són paraules buides de contingut.

Per a la Direcció quan a la “democràcia” de les eleccions sindicals no surten elegits els seus amics sindicals, llavors la mateixa Direcció tira pel dret i utilitza la “dictadura” d’un Art.41.

Doncs bé, el passat divendres 31 de juliol els treballadors/es vam presentar una demanda de conciliació en procediment de CONFLICTE COL·LECTIU.

De la mateixa manera, el proper 30 de setembre els treballadors/es ens tornarem a ajuntar en Assemblea General de Treballadors/es per decidir, a part de la denuncia judicial, quines altres accions pensem portar a terme.

Els treballadors/es d’autobusos de TMB hem fet dues aturades (desembre ‘08 i juny ’09) on vam decidir deixar més temps per negociar el conveni. La Direcció ens ha contestat amb aquest plantejament de imposició. Que ningú s’equivoqui, aquí només hi ha uns culpables de que Barcelona es torni a quedar sense servei d’autobusos i aquests són l’Alcalde, Jordi Hereu, i la Direcció de TMB.

Comitè de conveni Autobusos TMB

comitedescansos.blogspot.com/