CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors/es d’autobusos de TMB secunden massivament l’aturada del 23 de desembre, enviant un missatge a l’Ajuntament de que no volen ni retallada de serveis, ni la proposta de conveni de la Direcció

Dimarts, 23 desembre, 2008

23_12_2008

Avui, dimarts 23 de desembre, els treballadors/es d'autobusos de TMB han dit alt i clar, mitjançant una aturada massiva, que estan en contra de la retallada del servei d'autobusos i que no accepten la proposta de conveni que ofereix la Direcció de TMB.


La xifra de seguiment de la plantilla en el seu conjunt ha sigut de un 80%. Aquí estan inclosos conductors, mecànics, porters, administratius, etc.

Més d'un miler llarg de treballadors/es d'autobusos s'han reunit en Assemblea al Hall de la Universitat Central de Barcelona. D'aquesta manera, els treballadors/es d'autobusos volien mostrar la seva solidaritat amb el moviment estudiantil que està lluitant contra la privatitzavió de la Universitat que significa el Pla Bolonya.

Allí, han decidit de manera majoritària rebutjar la proposta de conveni que fins avui ha ofertat la Direcció de TMB. Pots trobar-la a: comitedescansos.blogspot.com/2008/11/propuesta-de-convenio-de-la-direccin.html

A la vegada, s'ha aprovat la plataforma de conveni que el Comitè de conveni ha anat confeccionant mitjançant les propostes dels diferents col·lectius de treballadors/es. Pots trobar-la a: comitedescansos.blogspot.com/2008/12/resumen-guin-de-propuestas-recogidas.html

Més tard, ha sigut el moment de tractar el tema dels dos delegats expedientats. En aquest sentit, l'Assemblea ha mostrat el seu cabreig per l'abús d'autoritat que va sofrir, primer, el conductor que apareix a la gravació que ha aparegut anònimament (pots trobar més informació a www.cgtbus.com/docs/utopia/76.pdf) i ara al President del Comitè d'empresa i al portaveu dels treballadors/es. Les possibilitats de mobilitzacions per aquest tema dependran de l'actitud de la Direcció de TMB en relació amb aquest assumpte.

Per últim, a l'Assemblea han participat un estudiant contra Bolonya, explicant la situació de la seva lluita, un portaveu dels treballadors de Telefónica, sancionats per haver realitzat mobilitzacions, i la portaveu de la Plataforma de Usuaris/es del Bus, un paraigues de més de cent organitzacions veinals, polítiques i sindicals.

Finalment, els treballadors/es, conjuntament amb estudiants, s'han manifestat pel centre de Barcelona amb una pancarta (Treballadors de TMB per un bon servei) que deixava ben clar el malestar de la plantilla amb la retallada de serveis.

Comitè de Conveni Autobusos TMB


Barcelona, sense autobusos

Els conductors reunits en assemblea aproven la plataforma que negociarà el conveni col·lectiu

EFE / LAMALLA.CAT Dimecres 23 desembre 2008

Els conductors han secundat al 100%, segons la CGT, i al 80%, segons TMB, l'atur de cinc hores que s'ha convocat per a tota la plantilla d'Autobusos de Barcelona entre les 11:00h i les 16:00h, que ha deixat la ciutat sense aquest mitjà de transport públic durant gran part d'aquest dimarts. Al migdia, uns 600 treballadors d'Autobusos de Barcelona, entre ells conductors, mecànics i administratius, s'han reunit en assemblea a l'interior de la Universitat de Barcelona, on han aprovat la plataforma reivindicativa del conveni col·lectiu per a 2009, proposada per CGT. Els manifestants han reivindicat que la direcció aprovi un increment salarial immediat del 6% i que s'unifiquin els sous dels empleats amb el mateix nivell, adoptant com a referent el sou més elevat. Malgrat això, els conductors han donat una treva a l'empresa i s'han compromès a no organitzar cap mobilització almenys fins a l'estiu.

Aquesta plataforma serà la que portaran els membres del comitè d'empresa de CGT i Actub, que són majoria, a la taula de negociació amb la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) el mes de gener vinent. Entre les principals reivindicacions, reclamen incrementar de 13 a 19 els caps de setmana festius a l'any, que els trenta minuts d'entrepà s'incloguin dins de la jornada laboral i que aquesta sigui de 7 hores i 4 minuts, com actualment, i no de 8,15', com demana l'empresa. L'increment salarial que demanen és del 6% aproximadament, segons CGT, que indica que en aquest augment s'inclou la inflació d'aquest any 2008.

De la seva banda, l'empresa garanteix l'estabilitat laboral de la plantilla, l'actualització dels salaris segons la previsió de l'IPC, dos dies de descans setmanals per als conductors i per a tots els treballadors, el manteniment de la possibilitat de jubilar-se als 60 anys sense pèrdua de drets i la creació d'un mínim de 350 nous llocs de treball en els pròxims cinc anys.

Sense incidents destacables
Després de l'assemblea, els treballadors d'Autobusos s'han dirigit en manifestació des de la plaça Universitat fins al passeig de Gràcia, on s'han dissolt sense problemes, ha indicat la Guàrdia Urbana de la ciutat. Les cinc hores d'atur també han transcorregut sense incidents destacables, en una Barcelona a mig gas per les vacances nadalenques i en què el paisatge urbà ha canviat sense la presència dels autobusos públics.

Això no obstant, nombrosos usuaris que desconeixien la convocatòria de vaga i esperaven en les marquesines sense saber que la seva espera seria debades, han expressat la seva resignació per aquesta nova edició d'un conflicte laboral que es va iniciar al novembre de l'any passat i que va suposar que es deixessin de treballar 120.000 hores, segons dades de TMB.

www.lamalla.cat/infolocal/noticies/article?id=230967


La vaga de conductors d'autobús de TMB aconsegueix un seguiment del 80% a Barcelona, segons els sindicats

BARCELONA, 23 de desembre (EUROPA PRESS)

La vaga de conductors d'autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) hs aconseguit avui un seguiment del 80%, segons els sindicats convocants, CGT, ACTUB i CCOO. La vaga també ha estat secundada per mecànics, porters i administratius.

L'objectiu de l'aturada, que ha començat a les 11.00 i ha culminat a les 16.00 hores, era protestar per la suposada retallada del servei d'autobusos, que la companyia nega, i manifestar la seva oposició a la proposta del nou conveni del sector que ha posat sobre de la taula la direcció de TMB.

Cap a les 13.00 hores, els treballadors s'han reunit en assemblea al 'hall' de la Universitat de Barcelona (UB), per solidaritzar-se en la lluita contra el Pla Bolonya protagonitzada pels estudiants.

A la reunió, han rebutjat per majoria la proposta del conveni i s'ha aprovat la plataforma de conveni que el Comitè de conveni ha anat confeccionant mitjançant les propostes de diferents col·lectius de treballadors.

A més, han decidit no convocar noves vagues en un termini mitjà de temps i en espera de veure com es desenvolupa la negociació del conveni.

Segons ha informat a Europa Press el delegat de Comitè de Conveni de CGT, Saturnino Mercader, l'aturada ha començat bé amb cues a totes les cotxeres per estacionar els autobusos, que no reprendran les rutes fins a les 16.00 hores, tot i que els serveis mínims s'estan complint.

Europa Press