CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors/es de Terminales Portuarias S.A. (TEPSA) 30 dies en vaga indefinida. Postposada concentració el 23 d’octubre a Plaça Sant Jaume de Barcelona

Dilluns, 20 octubre, 2014

EL SINDICAT DE QUIMIQUES DE BARCELONA DE LA CGT, us informa que acabem de rebre la notícia de la Secció Sindical de CGT a TEPSA, que ANUL·LA la concentració prevista per demà 23 d'octubre a la Pl Sant Jaume a les 10h.
 
S'anul·la la mateixa per motius de reorganització dels treballadors en vaga, ja que l'empresa ha procedit a acomiadar als afectats de l'ERO i això ha creat una divisió entre els treballadors que han sabut que a ells no els han tocat.
 
Ja us informarem de la propera data de convocatòria.
 
Salut i Revolució Social.
 
Manel
Sct. Jurídica i Finances

ELS TREBALLADORS/ES DE TERMINALES PORTUARIAS S.A. EN LLUITA

El proper diljous 23 d´octubre a les 10h, els treballadors de Tepsa (a les 17h en cas d´intent de rebentar la vaga en el moll d´inflamables del port) farem una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona, per fer una protesta en contra dels ERO en general.

D´altra banda L´Autoritat del Port de Barcelona, ahir es va reafirmar en els serveis minims decretats, davant el recurs que va demanar la part empresarial.

La part empresarial ha demanat una reunió amb la RLT avui a les 16h, tot indica que aplicaran l´ero a partir d´aquest 16 d´octubre.

Aquest dilluns la Guàrdia Civil han fet retirar els vehicles que bloquejaven entrada al port, que hi eren per evitar que entri cap cisterna en plena vaga indefinida . S´ha avisat a l´inspector de treball, perquè no es violin els serveis mínims, A aquest fet, la companyia Glencore està carregant el seu vaixell de gasoil, essent responsable que TEPSA ho permet,en plena vaga indefinida, i en contra de l´APB (Autoritat del Port de Barcelona), que va autoritzar els serveis mínims.Fruit d´aquest fet aquest dimarts ve a sol.licitud sindical, la inspecció de treball per vulneració del dret de vaga de TEPSA.

CGT TEPSA BCN

Durant aquest més de 28 dies de vaga indefinida es va impedir la descàrrega il.legal en plena vaga, amb una actuació desproporcionada de cossos policials, durant la Diada de la Mercè, el 24 de setembre:

Aquest Dilluns dia 13 la RLT va assistir, a petició de l'empresa, a una mediació en el ministeri de treball (Madrid).

L'empresa va mostrar la documentació aportada per al procés de Ere que afecta la plantilla de Tepsa davant l'aprovació de la mediadora, que va argumentar que no veia defecte de forma davant la documentació aportada per part de l'empresa.

La RLT al complet formada pels sindicats ESK, ELA, CGT i CCOO, es va reiterar en el rebuig al ere i una vegada més ens reafirmem en què les causes econòmiques no estan prou justificades i les organitzatives posen en risc la seguretat en les operacions amb productes inflamables i / o tòxics, a més de no anar al fons de la problemàtica ja que entenem que una empresa d'aquestes característiques en un sector en plena activitat i instal · lada en un emplaçament estratègic per necessitat (Port de Barcelona), si no rendeix econòmicament ni organitzativament es deu a una nefasta gestió per part de la cúpula directiva.

La mediació va acabar amb l'empresa afirmant que aplicarien, tal com tenien previst el Ere en aquesta setmana, divendres se'ls acaba el termini.

D'altra banda els treballadors de Tepsa Barcelona van estar ahir al world trade center, en concret en l'Autoritat del Port de Barcelona, ​​per tal de reclamar que no es modifiquin els serveis mínims a favor de l'empresa, tal i com ha demandat la part empresarial.

Vam fer una petita manifestació i lliurem un document donant el nostre punt de vista i lliurant precedents (sentències) de conflictes similars.

Va acudir la BTV a fer una petita entrevista.

La vaga continua, portem 23 dies, 37 a Tepsa Bilbao, i això no acaba ..... LA LLUITA CONTÍNUA !!!! Resistirem !!!

El dilluns 13 d´octubre a les 10h farem una concentració en el WTC, en concret a la porta de l´autoritat portuària.
L´empresa està obsecada en canviar els serveis mínims a favor de l´empresa, ja que la vaga els està essent molesta i temem que l´Autoritt del Port de Barcelona cedeix a les seves pressions.
Per aquest motiu farem aquest dilluns l´esmentada concentració.

NO AL ERO, NO ALS ACOMIADAMENTS, NO LA MODIFICACIO DE LES CONDICIONS DE TREBALL.

PER AQUESTS MOTIUS FEM VAGA INDEFINIDA

AQUESTA PLANTA D'EMMAGATZEMATGE D'HIDROCARBURS AL PORT DE BARCELONA JA HA TINGUT DOS INCENDIS EN 2013 i 2014 I UN ACCIDENT GREU AMB HOSPITALITZACIÓ DE 2 TREBALLADORS

La Vaga indefinida va començar el 21 de setembre i ha estat convocada pels sindicats presents en el Comitè d'Empresa, CGT i CCOO.

TEPSA és una empresa dedicada bàsicament a l'emmagatzematge i distribució de substàncies petrolieres, químiques i bioquímiques, pertany a la multinacional Petrofrance ia Espanya té centres de treball en els ports de Barcelona, ​​Tarragona, Bilbao i València. El nombre total de la plantilla de l'empresa en tot l'estat és d'aproximadament 183 treballadors, inclosos directius.

A Barcelona, ​​el centre de treball amb major nombre de plantilla del país, hi ha 87 treballadors i 10 membres del personal alta direcció. La planta estava treballant al 100% de la seva capacitat i alertem que una baixada de la plantilla significa una pèrdua de seguretat i del manteniment d'unes instal · lacions que alberguen productes inflamables i que necessiten de treballadors amb formació especial per fer front a qualsevol incident. El 2013 i 2014 s'han produït dos incendis sufocats pels propis treballadors i sense la intervenció dels bombers i el 2014 un accident greu amb hospitalització de 2 treballadors.

Les empreses que hi ha la vaga podrien veure alterada la seva producció per falta de matèria primera i que depenen que els subministri TEPSA són entre d'altres: MEG Global, Cepsa, Totsa Total Oil, Dow, Exxon, etc, subministrant a diverses empreses, en especial de la indústria química, de diversos llocs del país que es poden veure afectades per la manca de matèries primeres.

Davant la postura ferma de l'empresa d'aplicar un ERO d'extinció de contractes, amb un total de 39 Acomiadaments, i després d'aquesta mesura ens volen retallar els drets laborals, socials i salarials, amb una Modificació Substancial de Condicions de treball, renegociar el Conveni Col · lectiu i de continuar amb la seva pretensió de reduir un bon percentatge dels costos salarials, treure el complement d'IT, tiquets menjador, i les pagues extres, etc

  Ens hem vist obligats a convocar Vaga Indefinida.

L'empresa obté beneficis en la seva activitat comercial des de fa anys, el 2010 va tenir 4.784,146 euros de beneficis, el 2011 va tenir 3.391,853 euros de beneficis i aquest passat 2012 no serà una excepció, mantenint reserves per un valor proper als 55 Milions d'euros, sembla que el 2013 no van arribar a les previsions de beneficis que pretenien i el que portem del 2014, tot i que es va remuntar no arriba tampoc les previsions.

Els accionistes en l'exercici 2011 es van repartir 1.689.735,75 d'euros en concepte de dividends, i així successivament els diferents anys.
L'empresa mai no ens ha fet partícips dels beneficis, per tant tampoc ens ha de fer partícips a les reduccions.
La nova política de reducció de despeses que pretén implantar la direcció només es focalitza en el concepte salaris i beneficis socials i continua mantenint altres conceptes dels que l'empresa no vol prescindir. (Vehicles d'empresa, Tribunes al Camp Nou, contractació d'assessors externs, etc ...)
 
També es gastin més de 6 milions d'euros en un edifici d'oficines en un terreny que no és propietat de l'empresa i que no fa que augmenti el patrimoni de l'empresa i la inversió en la planta (part productiva) sigui escassa i es treballi amb equips que alguns ronden els 30 anys d'antiguitat, en aquest últim any s'han augmentat les inversions en actualitzar les instal·lacions i adaptar-les per més capacitat i així tenir més ingressos, però aquestes inversions les contemplen com perdudes.
És obvi que l'organització de l'estructura de l'empresa no és la més correcta. En l'exercici 2011 d'un total de 189 persones ocupades en les 4 terminals només s'hagin 81 operaris. Es donen situacions una mica curioses.

Hi ha 1 directiu per cada 6,75 operaris; 1 comandament intermedi per cada 3,11 operaris; 1 tècnic per cada 2,19 operaris. Resumint: la suma de directius, comandaments intermedis i tècnics fan un total de 75 persones per 81 operaris (1,13 operaris per cada un d'ells), i després d'haver fet des de fa 2 anys, una neteja de personal, diuen que han pujat les despeses dels mateixos, seran els dels directius, caps i coordinadors que s'hauran augmentat la seva nòmina substancialment, perquè la resta del personal se'ns va baixar el salari en un 5% el 2012 i actualment el tenim congelat.

Es gasten importants quantitats de diners en pagar assessors externs i mediadors.
La despesa en equipaments inútils durant els darrers anys ha estat aberrant, escales per a accés a camions amb un cost de milers d'euros i que mai s'han utilitzat, compra i instal · lació de radars en els tancs que van ser un fiasco i que van obligar a una nova inversió pel mateix concepte i que avui dia no s'aprofiten al màxim per la desconfiança que generen, amb un cost global que ascendeix a centenars de milers d'euros, etc ...

L'empresa reconeix:
-  Que ha fet inversions darrerament per actualitzar la Planta.
-  Que estan captant nous clients, i en conseqüència més ingressos.
- Que no són perdudes, sinó que es factura menys del que pretenien en les seves previsions.

A les plantes s'està treballant actualment al 100%, la qual està en plena activitat, i aquesta reducció de personal comportaria el no poder atendre la demanda dels clients, i el no poder treballar en les condicions òptimes de seguretat i salut, tant per la planta, com per a la ciutadania, ja que a Barcelona hem patit ia 2 accidents greus per falta d'aquestes condicions de seguretat.

Per això considerem que aquestes mesures que pretén implantar l'empresa posen en greu risc la Seguretat i la Qualitat a l'hora de fer la nostra feina, suposarà una menor vigilància i augments dels ritmes de treball.

L'únic objectiu de Tepsa a través del seu director general Sr Lluís Sala, és empobrir els treballadors i engreixar els seus comptes de resultats.

L'Objectiu de la VAGA, és pel manteniment dels drets salarials i laborals, pel manteniment de la plantilla i que se sent l'empresa a negociar un Conveni Col · lectiu Just.

NO A LES RETALLADES DE SALARI, NI ALS ACOMIADAMENTS.

*(el proper dimarts 30 de setembre, a les 10 hores com a punt de trobada, es quedaria a la zona de la base de Transmediterránea a BCN)

CGT TEPSA BCN

Més informació:

- TWITTER CGT TEPSA BCN

- PÀGINA FACEBOOK FESIQ CGT

- TWITTER CGT FESIQ