CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors i treballadores de Roca, Nissan i La Seda fan sentir la seva protesta a la Festa de la Rosa el diumenge 20 de setembre

Diumenge, 20 setembre, 2009

Els treballadors de Roca, La Seda i Nissan aborden Corbacho a la Festa de la Rosa del PSC

El ministre d'Indústria i Immigració del govern espanyol, Celestino Corbacho, ha sortit del recinte on se celebra aquest diumenge la Festa de la Rosa del PSC per parlar personalment amb un grup d'un centenar de treballadors que es manifesten contra els acomiadaments de les empreses Roca, Nissan i La Seda. Tot i que el gest de Corbacho no estava previst i que ha estat valorat pels manifestants, els representants sindicals no en tenen prou. D'una banda, la plantilla de Nissan reclama una entrevista amb el ministre i la consellera de Treball, Mar Serna, mentre els treballadors de Roca reclamen que Corbacho actuï contra una possible deslocalització encoberta de la companyia de sanitaris.

ACN - 20/09/2009


Crits de "mentiders"

Un grup de treballadors de Nissan, Roca i La Seda han interromput avui al crit de "mentiders" el discurs del ministre de Fomento, José Blanco, i del president de la Generalitat, José Montilla.

En el moment en el qual Blanco estava parlant sobre la crisi, una quinzena de treballadors afectats per diferents Expedients de Regulació d'Ocupació s'han apropat fins a la tanca que els separava del recinte on se celebra la festa cridant proclames com "Zapatero mentider" i "No sou d'esquerres" i reclamant més llocs de treball.

El públic ha intentat apaivagar els crits amb aplaudiments, que han obligat Blanco a detenir el seu discurs ja que es repetien una i altra vegada cada vegada que els treballadors reprenien la protesta. Els mateixos treballadors s'han concentrat a la porta a l'arribada dels dirigents socialistes, entre ells el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, qui ha sortit a dialogar amb ells.

El Periodico de Catalunya - 20/09/2009


Protestes a la festa

El ministre d'Indústria i Immigració del govern espanyol, Celestino Corbacho, ha sortit del recinte on se celebra l'acte per parlar personalment amb un grup d'un centenar de treballadors que es manifesten contra els acomiadaments de les empreses Roca, Nissan i La Seda.

Malgrat que el gest de Corbacho no era previst i que ha estat valorat pels manifestants, els representants sindicals no han tingut suficient. Per una part, la plantilla de Nissan reclama una entrevista amb el ministre i la Consellera de Treball, Mar Serna, mentre els treballadors de Roca reclamen que Corbacho actuï contra una possible deslocalització encoberta de la companyia de sanitaris.

Tal com van fer durant l'ofrena floral de l'Onze de Setembre, els treballadors de Nissan i Roca han fet acte de presència -en aquest cas en un acte polític dels socialistes-, per denunciar els expedients de regulació d'ocupació que plantegen les empreses, i que afecten, en el cas de la companyia automobilística 698 treballadors, i 341 treballadors de la factoria de Roca a Gavà (Baix Llobregat), i 713 per tot l'estat espanyol.

D'altra banda, els treballadors de La Seda Barcelona en el Prat de Llobregat, exigeixen el pagament de salaris que se'ls deuen.

La Vanguardia - 20/09/09


Treballadors afectats per EROs increpen a Blanco i Montilla a la Festa de la Rosa

Treballadors de Nissan, Roca i La Seda van interrompre avui al crit de 'mentiders' el discurs del ministre de Foment, José Blanco, i del president de la Generalitat, José Montilla, durant la celebració de la Festa de la Rosa del PSC a Gavà (Barcelona).

En el moment en què Blanco estava parlant sobre la crisi, una quinzena de treballadors afectats per diferents Expedients de Regulació d'Ocupació es van apropar fins la tanca que els separava del recinte on se celebra la festa cridant proclames com a: "Zapatero mentider", "no sou d'esquerres" i reclamant més llocs de treball.

El públic va intentar apaivagar els crits amb aplaudiments, que van obligar Blanco a detenir el seu discurs ja que es repetien una i altra vegada cada vegada que els treballadors reprenien la protesta.

Els mateixos treballadors es van concentrar a la porta a l'arribada dels dirigents socialistes, entre ells el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, qui va sortir a dialogar amb ells.

EUROPA PRESS – 20/09/09


Manifestació de treballadors de Roca, Nissan i La Seda

Mentre els socialistes celebraven el Dia de la Rosa, els treballadors afectats pels acomiadaments a les empreses de Roca, Nissan i els impagaments a La Seda protestaven per la seva situació. Un centenar de persones s'han concentrat a fora del recinte i, finalment, han estat rebuts pel ministre d'Indústria i Immigració del govern espanyol, Celestino Corbacho.

Tot i que el gest de Corbacho no estava previst i que ha estat valorat pels manifestants, els representants sindicals no en tenen prou. D'una banda, la plantilla de Nissan reclama una entrevista amb el ministre i la consellera de Treball, Mar Serna, mentre els treballadors de Roca reclamen que Corbacho actuï contra una possible deslocalització encoberta de la companyia de sanitaris.

3cat24 - 20/09/09