CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors subcontractats de Movistar ocupen per segon cop el Mobile World Center #reflexionamovistar

Diumenge, 24 maig, 2015

Els treballadors subcontractats de Movistar ocupen per segon cop el Mobile World Center
Els Mossos d'Esquadra no han premés l'accés dels mitjans de comunicació a una roda de premsa que havien convocat els tancats, que es preparen per una llarga estada i reclamen la solidaritat dels col·lectius socials que els hi donen suport, com CGT, Iaioflautas, CUP o Guanyem Barcelona,. Al seu torn, Telefónica es nega a negociar amb els activistes que han ocupat el local

Un grup de treballadors d’empreses subcontractades per Movistar, acompanyats per altres col·lectius solidaris com els Iaioflautes, els sindicats que hi donen suport, CGT de Catalunya i Co.Bas, entre altres, han ocupat, per segon cop la botiga del grup de telecomunicacions, de Plaça de Catalunya de Barcelona. Aquest local serveix també de seu estable del Mobile Word Center, el congrés de la Telefonia mòbil.

Els treballadors reclamen negociar una sortida al conflicte. Telefónica no accepta obrir converses amb els tancats, que es preparen per una llarga estada. Mentrestant un jutge ha ordenat el desallotjament.

Els vaguistes, que han posat en marxa un dispositiu de comunicació amb el hastag #ReflexionaMovistar reclamen que l’empresa obri una taula de negociacions sobre les seves reivindicacions. Els treballadors reclamen bàsicament que la multinacional equipari les seves condicions de treball i salarials a les dels propis empleats. Això es traduiria amb la incorporació a la plantilla.

Part dels participants en una concentració contra l’empresa de productes químics Montsanto, que havia estat inicialment prohibida per l’autoritat judicial al considerar que podia trencar la neutralitat del dia de reflexió i que va ser finalment autoritzada s’han solidaritzat amb els ocupants.

Aquest és el segon cop que els treballadors de les subcontractes de Movistar en vaga es tanquen a la botiga de Plaça de Catalunya. La primera vegada, el 9 de maig passat, els ocupants van sortir després de rebre una proposta d’iniciar la negociació per part de l’empresa. Però quan es van trobar amb Movistar, els portaveus de la companyia es van negar a obrir converses al·legant que les empreses que fan subcontractes havien arribat a un acord, dies abans amb els sindicats CCOO i UGT. També van manifestar que havien acceptat el contacte perquè havia estat fet sota pressió.

En el cas d’aquesta segona ocupació, els seus organitzadors han indicat que estan disposats a passar-hi un temps llarg.

Paral·lelament, en altres indrets de l’Estat espanyol s’han produït moviments de solidaritat, especialment protagonitzats pels treballadors de muntatge de línies telefòniques del País Basc.

Aquesta no és la primera irrupció del conflicte de Movistar en la campanya electoral. Fa uns dies els treballadors en vaga van rebre el suport de diverses cap de llista de candidatures d’esquerres que, en un document, es van comprometre a no acceptar si guanyaven pràctiques com la subcontractació que denuncien els vaguistes.

A les 18 hores els vaguistes havien convocat una roda de premsa per explicar quines són les seves pretensions. La trobada amb els mitjans de comunicació no s’ha pogut realitzar perquè la dotació dels Mossos d’Esquadra no ho ha autoritzat.

Des de prop de la porta, Aitzol Ruiz de Azúa, portaveu del comitè de vaga, ha manifestat que l”la vaga és la vaga del poble, és la vaga de tots”. El sindicalista ha manifestat que la situació de negociació està bloquejada, però que els treballadors estan disposats a aturar la vaga si la direcció accepta que el comitè segui a la taula de negociació abans del 31 de maig. Altres dos reivindicacions són l’eliminació del contracte bucle –que incrementa la competitivitat i empitjora les condicions de treball– i el compromís que no hi hagi represàlies contra la plantilla.

L’empresa s’ha manifestat a través del grup de mediació dels Mossos d’Esquadra. En síntensi, l’empresa es nega a negociar amb els que estan tancats a l’establiment de Plaça de Catalunya.

Dins de la botiga hi ha, segons els organitzadors, unes 300 persones que s’organitzen per una llarga estada. A migdia han rebut menjar per dinar i durant la tarda s’han succeït diverses activitats musicals.

La protesta ha rebut el suport de formacions com la CUP-Capgirem Barcelona, Barcelona en Comú, Podem i col·lectius com els iaioflautes.

FONT: DIARI DEL TREBALL


Els treballadors subcontractats de Movistar es neguen a marxar de la botiga

Els instal·ladors i tècnics subcontractats de Movistar en vaga des de fa 47 dies han ocupat aquest dissabte la botiga de la marca a la cantonada del carrer de Fontanella amb el Portal de l'Àngel. Compten amb el suport del sindicat CGT, de diversos col·lectius vinculats al 15-M i de la CUP. Telefónica ha denunciat l'ocupació i la fiscalia de Barcelona ha instat el desallotjament. Abans d'executar-lo, els Mossos d'Esquadra els han informat de l'ordre, però els treballadors han decidit que no marxaran si no és per la força.

L’ocupació s’ha produït passades les 11 h, quan els col·lectius convocants s’han concentrat a la porta de l’edifici. Hi havia una trentena de “iaioflautes” i el diputat de la CUP David Fernàndez, a qui s’ha vist parlant amb els Mossos d’Esquadra que han acudit a la porta de l’edifici, seu també del Mobile World Centre. Una cinquantena de manifestants han entrat per la força a la botiga, enfrontant-se a dos agents de seguretat privada que els han intentat barrar el pas i que han hagut de ser atesos pels serveis sanitaris per ferides lleus.

Un cop a dins, els treballadors han omplert la botiga d’adhesius i pancartes amb els motius de la seva reivindicació. També han començat a instal·lar-s’hi i organitzar-se per a una ocupació que han anunciat que seria llarga. Al llarg del dia s’hi han anat sumant més persones, fins arribar a superar les 300. Els centenars de persones que s’han manifestat a la plaça de Sant Jaume contra l’herbicida de Monsanto també s’han acabat sumant a la protesta de Movistar.

A les 18 h, els treballadors han convocat els mitjans de comunicació a una roda de premsa per explicar els motius de la seva protesta i les condicions per posar fi a l’ocupació, que consideren indefinida. La policia ha impedit l’entrada de les càmeres a la botiga i també la sortida dels portaveus perquè fessin les declaracions al carrer, així que la roda de premsa s’ha fet just a la porta, amb els vaguistes dins i els periodistes fora.

Per intentar evitar el possible desallotjament, els treballadors i col·lectius que els donen suport han cridat a manifestar-se just a la porta. A les 20 h, s’hi ha fet una cassolada de protesta en què han participat centenars de persones. La concentració de gent i de forces de seguretat ha obligat a tallar al trànsit el carrer de Fontanella.

Les reivindicacions

La voluntat dels treballadors i dels col·lectius que els donen suport és mantenir l’ocupació de forma indefinida fins que Telefónica s’avingui a negociar amb ells. De fet, donen a l’empresa fins al 31 de maig de termini perquè respongui a les seves peticions. Fa dues setmanes l’ocupació va acabar voluntàriament perquè dos directius de l’empresa van acceptar una reunió, però els van acabar dient que no negociarien condicions de treball amb els treballadors vaguistes sinó amb els sindicats CCOO i UGT, que fa unes setmanes ja havien assolit un preacord amb la patronal i les empreses a través de les quals estan subcontractats.

Els treballadors que han ocupat la botiga de Movistar fa 47 dies que estan en vaga i diuen que no se senten representats pels sindicats majoritaris. Les seves condicions mínimes a negociar passen per uns sous dignes, una jornada de 40 hores setmanals i dos dies de festa garantits.

#resistenciaMovistar


http://www.btv.cat/btvnoticies/2015/05/23/resistencia-movistar-treballadors-subcontractats/#respond

FONT: BTV NOTÍCIES

Més informació:

La #ResistenciaMovistar reocupa el #MWC #reflexionamovistar per treballs dignes:


https://youtu.be/QwGpoc9MOZs

Vídeos durant l´ocupació #reflexionamovistar a la seu del MWC de Barcelona:


http://bambuser.com/v/5536603


http://bambuser.com/v/5536550


http://bambuser.com/v/5536496


http://bambuser.com/v/5535617


http://bambuser.com/v/5535592


http://bambuser.com/v/5536496


http://bambuser.com/v/5536550


http://bambuser.com/v/5536603

- Document signat del Compromís de les escales per l´abolició de l´esclavitud i la precarietat:

Document compromís de les escales per l abolició de l´esclavitud i la precarietat laboral
https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/17881498785/in/dateposted-public/

- Video SICOM Roda de premsa convocatòria Comitè Vaga Movistar #EnsComprometem :

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA

- Els vaguistes de Telefónica rubriquen un compromís dels alcaldables “contra l’esclavitud i la precarietat laboral” #Enscomprometem

- CGT manté la vaga indefinida mentre CCOO i UGT pacten desconvocar la seva vaga parcial amb les empreses d’instal·lació de Telefónica