CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els universitaris confien coronar la vaga del 17N amb una manifestació multitudinària a Barcelona

Dimarts, 15 novembre, 2011

SÒNIA SÁNCHEZ

Barcelona | ARA 15/11/2011

La vaga general universitària d'aquest dijous 17 de novembre acabarà amb una manifestació a les 18 hores pel centre de Barcelona, que els organitzadors confien que sigui multitudinària. Les manifestacions a les altres capitals de província catalanes seran, en canvi, a les 12 hores.

El professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Armengol Gassiot va alertar que la retallada de fons públics a les universitats catalanes pot comportar la pèrdua de 3.000 llocs de treball. Anna Planas, estudiant de la Universitat de Barcelona (UB), va advertir també contra la pèrdua de qualitat de l'ensenyament superior per la "massificació de les aules" i va criticar també l'augment de les taxes universitàries.

La jornada de protesta s'està preparant des d'ahir a la tarda, quan estudiants van ocupar ja algunes instal·lacions del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i de la Facultat de Sociologia de la UAB.

Convocatòria de la CGT i la PUDUP

La mobilització arriba, però, sense l'adhesió dels sindicats majoritaris del sector, tot i que alguns comitès d'empresa s'hi han sumat de forma individual, com el professorat contractat de la UAB, i malgrat també que delegats sindicals de totes les organitzacions formen part de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), que convoca l'aturada.

UGT ha fet un comunicat donant suport a la vaga convocada per la PUDUP i ha anunciat la seva participació a les mobilitzacions de dijous, especialment la manifestació de la tarda, però no ha cridat als seus treballadors a fer vaga. Tampoc ho ha fet CCOO, tot i haver donat suport a la jornada de protesta a nivell estatal. En canvi, sí que s'han sumat a la convocatòria de vaga gairebé totes les organitzacions d'estudiants de secundària i universitaris.

La CGT és l'únic sindicat que s'hi ha adherit formalment i que, de fet, ha formulat oficialment la convocatòria, impulsada pels estudiants, professors i personal d'administració que conformen la PUDUP.

* Notícia extreta del diari Ara

www.ara.cat/societat/universitat-manifestacio-multitudinaria-Barcelona-vaga_0_591540980.html

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció