CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Emili Pardiñas Viladrich ens ha deixat. In memoriam

Divendres, 28 octubre, 2011

Homenatge en memòria del company anarquista Emili Pardiñas Viladrich, conegut com "Pedrals" quan militava al MIL (Moviment Ibèric d’Alliberament), mort als 68 anys diumenge passat 23 d’octubre a Vilanova i la Geltrú.

Qui era Emili Pardiñas

Nascut a Lleida, sociòleg i advocat. Ha mort als 68 anys a Vilanova i la Geltrú. Va passar la seva Infància i adolescència al Marroc. Va participar al Maig francès i fou militant del MIL (Moviment Ibèric d'Alliberament) amb el nom de “Pedrals”. Fou el primer dels militants del MIL en fer una valoració i testimoniatge sobre el seu pas pel MIL El llibre té per titol un comentari de Salvador Puig Antic: “Si este año no tocamos la revolución me aventuro con los caballos salvajes”. El dedica a la seva companya Hortensia i a la seva filla Ixia i a Jean Marc Rouillan, que estava a la presó.

Va participar al Congrés d'auto dissolució del MIL a Tolosa a l'agost de 1973. El detenen a Barcelona al setembre 1973, desprès de les múltiples detencions de militants del MIL.

El 2006, a la sortida del film Salvador del productor Jaume Roures Llop, l'Emili va participar a la conferència de premsa i manifest de militants del MIL, OLLA i GARI, contra manipulació i desinformació i revisionisme històric sobre el MIL en el film.

Després va publicar amb el dibuixant Carlos Azagra una història novedosa i en forma de còmics del MIL: "A la Revolución en Gerundio", editat per les Edicions de Ponent.

Com advocat ha defensat les causes perdudes, els moviments socials i els companys empresonats.

Estudia a diverses universitats catalanes, europees i americanes. I es treu les titulacions: Magisteri (Tarragona); Llicenciatura en Dret (Barcelona); Llicenciatura en Ciències Polítiques (París); Llicenciatura en Sociologia i Tesi Doctoral: Sociologia Americana. Funcionalisme. I Sociologia Crítica (París); Dret Comparat (Strasbourg).

Historial professional extens: professor de primària, batxillerat, universitari i de formació ocupacional; advocat laboralista, sociòleg en enquestes polítiques; periodista; traductor i corrector d'estil; A.P.I; especialista en RR.HH.; productor i manager musical; i altres oficis diversos. Aquest és el seu segon llibre, precisament sobre el període d'activisme. De professional gens, solament li movien ideals i l'atractiu de l'aventura.

L'Emili porta incrustat en el seu nom el MIL i la vida de MILItant, i en la seva mort als 68 anys rendeix homenatge i recorda un dels aconteixements importants de la seva vida, el Maig del 68, que a molts de la seva generació ens ha marcat.

Et recordem i no t'oblidarem en les lluites a venir.

Txema Bofill


Acte en memòria del company anarquista Emili Pardiñas Viladrich avui divendres a Vilanova

Conegut com "Pedrals" quan militava al MIL (Moviment Ibèric d’Alliberament). mort als 68 anys diumenge passat 23 d’octubre a Vilanova i la Geltrú. Els companys que van compartir militància i més a la Lluna Negra de Vilanova aquest divendres 28, a les 20h, farem un petit homenatge a l’Emili a la plaça de la Vila de Vilanova, volem que sigui una trobada de les seves amigues i amics i recordar-lo tots plegats en un ambient alegre, el mes proper a la seva forma de viure… Es farà alguna lectura de fragments dels seus llibres i altres del seu gust, una mica de musica, flors, i brindarem amb Voll-Damm…

El comiat se li ha donat avui a les 16 h al tanatori de Vilanova i la Geltrú

Col.lectiu Llibertari La Lluna Negra


Con Emili Pardiñas como guionista hicimos el libro "A la revolución en gerundio",con todas las incomodidades del mundo,el no tenia internet y me tenia que acercar a su casa en Vilanova y la Geltrú,a parte tenia una atrofia en los dedos y escribia dificultosamente,era dificil descifrar su letra. A pesar de eso echamos unos buenos ratos intercambiando opiniones y divagando sobre la vida,incluso con posibles proyectos para mas adelante,como el de continuar la historia,regresar un poco a nuestro reciente pasado para contarlo desde un prisma diferente.Desgraciadamente nos dejó el domingo pasado ya sólo nos vá a quedar el eco de unos pasos y el recuerdo de un amigo que nunca quiso ser viejo.

Carlos Azagra


Diversos col·lectius s'acomiaden també de l'Emili Pardiñas

En ce moment de tristesse, Nous sommes avec toi : Hortensia et Ixia. (Companya i fille de l’Emili.)

CNT-66

Que tingues sort en la teva aventura amb els cavalls salvatges.

Xarxa Llibertaria Suport Mutu

Activista del MIL i més darrerament del col·lectiu llibertari La Lluna Negra de Vilanova. A Berga havia vingut diverses vegades, per la marxa del maquis de diversos anys i per alguna xerrada. El comiat se li donarà avui a les 16 h al tanatori de Vilanova. No t’oblidem. Què la terra et sigui lleu company!

Berguedà Llibertari

Hortensia, Ixia, amics i companys de l'Emili, des de Girona estem amb vosaltres i compartim el vostre dolor. Emili, "Pedrals", gràcies per tot el que has donat. Que el teu exemple continuï donant llum a les generacions presents i a les que han de venir.

CGT Girona


"Si allò era pura rebel·lia juvenil –com alguns m'han preguntat-, companys afins, octogenaris com Luis Andrés Edo i molts altres per sobre dels cinquanta entre els quals em compto, hem d'agrair a la Utopia anarquista la seva crema rejovenidora: seguim joves. I més rebels a la vista de la saturació i extensió – gràcies a la globalització- de la mediocritat altra vegada!"

Emili Pardiñas

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció