CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Empresonen en Franki sense notificar-ho als advocats

Dilluns, 28 abril, 2008

Franki Llibertat

Aquest matí, dilluns 28 abril de 2008, els Mossos d’Esquadra han detingut en Franki, veí de Terrassa, molt conegut en la ciutat vallesana per la seva implicació en moltes lluites populars. La detenció d’en Franki s’ha produït sense haver-ho notificat als advocats i ni tan sols haver fet el tràmit ordinari de la citació prèvia.


Mentre s'estava a l'espera de que es cités al Franki a comparèixer a jutjats per tal que se li notifiqués l'entrada a presó. Tot i així, aquest matí li ha arribat a la jutjessa l'ingrés a presó i l'ha signat i ordenat l'execusió immediata de l'ingrés a presó. Els mossos s'han presentat a casa seva, l'han segrestat i l'han dut directament a la presó Model sense previ avís.

Recordem que en Franki no ha deixat mai d’atendre cap requeriment judicial, ni cap citació a comissaria i és per això que cal considerar aquesta detenció i empresonament com un intent d’agafar per sorpresa l’entorn polític d’en Franki i frenar així la resposta popular de suport.

Denunciem per tant, la maniobra del Departament d’Interior que, provocant l’empresonament immediat i sens avís, pretén silenciar un cas que sens dubte acabarà trascendint a l’opinió pública i de la que hauran de donar moltes explicacions: per l’estrip a una bandera espanyola s’ha iniciat un procés que acaba amb un veí de Terrassa a la presó i ni més ni menys que amb una condemna de 2 anys i 7 mesos de presó, acusat de ultratges a Espanya, atemptat i desordres. El tribunal constitucional espanyol, després de dos anys d'haver presentat el recurs que aturava l'ingrés a presó, ni se l'ha mirat i no l'ha admès, per tant ens trobem de nou amb un ingrés d'un company a presó per la seva manera de pensar i actuar.

Concentració davant de la Model de Barcelona

El grup de suport, Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, ha llençat ja una crida a concentrar-se avui dilluns 28 d'abril davant de la Model, presó en la que, com a mínim inicialment, quedarà privat de llibertat.

A les sis de la tarda, concentració davant de la Model: Llibertat Franki!

Roda de premsa: Avui, a les 3 de la tarda davant de l’Ajuntament de Terrassa.

20h Assemblea, s'anirà directament des de la concentració.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa


Noticia publicada a Vilaweb

DILLUNS, 28/04/2008 - 14:36h

La policia carrega contra un centenar de manifestants que reclamava la llibertat d'en Franki

El jove egarenc, condemnat per ultratjar la bandera espanyola, l'han detingut avui per portar-lo a la presó de la Model

La policia ha carregat avui al migdia dos cops contra un centenar de manifestants que s'han concentrat espontàniament al davant de la presó Model de Barcelona, per reclamar la llibertat de Francesc Argemí, en Franki. El jove egarenc va ser condemnat el 2005 a dos anys i set mesos de presó per haver ultratjat la bandera espanyola i haver atemptat contra l'autoritat (vegeu-ne el reportatge de VilaWeb TV), i avui la policia l'ha detingut per portar-lo a la presó.

Els manifestants pretenen quedar-se davant de la Model fins les sis de la tarda, hora en què el col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa Comunicat">hi ha convocat (pdf) una concentració.

El Suprem espanyol desestima el recurs

Franki va ser condemnat el 2005, però no ha estat fins avui que la policia l'ha detingut per traslladar-lo a la presó perquè l'advocadessa del jove, Montserrat Salvadó, havia posat un recurs, que el Tribunal Suprem no ha admès a tràmit. Així les coses, s'ha produït precisament el que temia Salvadó: el jutjat de Terrassa ha executat la sentència de seguida que ha rebut la notificació del Suprem espanyol que no havia acceptat el recurs.

Montserrat Salvadó va dir la setmana passada a VilaWeb que presentaria un recurs al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg. Tanmateix, això no impediria que la justícia espanyola empresonés Franki.

Possibles irregularitats

Alerta Solidària diu que Argemí no havia rebut la notificació oficial d'ingrés a presó i critica que la justícia no ha seguit el procediment ordinari per a detenir-lo.

El col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa va fer dijous al vespre una concentració de suport a Francesc Argemí que va aplegar una vuitantena de persones que van voler fer arribar la protesta al ple municipal.

www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2835464


El web de Kaos en la Red ha obert un apartat especial sobre el tema:

www.kaosenlared.net/especial/franki

Attached documents