CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Emte haurà de retirar les sancions a tres sindicalistes de Tarragona

Dilluns, 22 març, 2010

Redacció. Tarragona21.cat

L'agost del 2008 tres sindicalistes de Confederació General del Treball (CGT) de l'empresa Emte Service que s'havien oposat a l'acomiadament d'un company de treball van rebre "dures" represàlies per l'empresa. Una sentència del Jutjat social de Barcelona condemna a Emte Service, declara nul·les les sancions als treballadors Manuel Vidal i Ismael Pérez i obliga a l'empresa, dedicada al manteniment d'instal·lacions elèctriques a Tarragona, a abonar els salaris no percebuts.

Segons la Confederació, dos anys després "ha quedat demostrat" que totes les acusacions fetes eren "falses" i que els treballadors sempre han emprat com "eina de lluita la paraula i com armes les assemblees democràtiques".

Recordar que el treballador Juanma Carrillo va ser acomiadat, Manu Vidal suspès amb 42 dies d'ocupació i sou i Ismael Pérez durant 21 dies.

En un primer llarg procés judicial els tribunals van fallar a favor dels sindicalistes, per la qual cosa Juanma Carrillo va ser readmès en l'empresa en el mes de maig de 2009. Un cop coneguda la sentència, l'empresa va decidir retirar també la primera sanció de 21 dies sense sou i ocupació a Manuel Vidal.

Noticia extreta de Tarragona21:
www.tarragona21.cat/index.php?command=show_news&news_id=12673