CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Emte Service Tarragona condemnada a readmetre al delegat de CGT acomiadat

Dilluns, 21 febrer, 2011

VICTORIA OBRERA A EMTE: L'EMPRESA CONDEMNADA A READMETRE AL DELEGAT DE CGT ACOMIADAT

El dimecres 23 de febrer, Manu Vidal, delegat sindical de CGT a Emte Service, que va ser acomiadat el passat 27 de setembre per lluitar a favor dels drets dels treballadors, es reincorpora al seu lloc de treball. Així ho ha dictaminat el Jutjat social 20 de Barcelona, que ha declarat el seu acomiadament nul.

La sentència deixa clar que “la decisió empresarial respon a una mera represàlia” (pàgina 9, paràgraf 3 de la sentència) i que “les causes que al·lega l'empresa manquen de qualsevol lògica i justificació, apareixent l'acomiadament objectiu com una mera excusa i com reacció a la seva prèvia activitat sindical, de representació dels treballadors i de reclamació enfront de l'empresa” (pàgina 10, paràgraf 1).

Així mateix, el jutge condemna a Emte Service a abonar els salaris de tramitació i a pagar una indemnització per danys morals al delegat represaliat. Aquesta sentència va ser notificada a l'advocat del Col·lectiu Ronda, assessor legal de la Secció Sindical, i representa una victòria en tota regla dels companys de la CGT a Emte Service, que des de l'any 2008 han sofert gravíssims atacs per part de l'empresa com a conseqüència de la seva lluita per la readmissió d'un treballador pare d'un nen amb càncer i pel compliment del conveni col·lectiu.

Totes les mesures repressores de l'empresa -a través de sancions i acomiadaments, com el de Juanma Carrillo, i les duríssimes suspensions d'ocupació i sou aplicades al propi Manu Vidal i a Ismael Pérez- han estat revocades pels tribunals.

Des de la CGT valorem aquesta sentència de manera molt positiva, entenent que la mateixa ha de servir d'exemple per a tots: enfront de les retallades laborals i els acomiadaments no es poden fer concessions, els treballadors hem de lluitar fins al final i mobilitzar-nos unitàriament en totes les empreses per a defensar els nostres interessos i evitar que l'únic dret que ens quedi sigui el de callar.

La decisió judicial arriba cinc mesos després que el delegat fora acomiadat i després d'una intensa campanya empresa per la Secció Sindical de CGT per a exigir la readmissió del delegat. Així, ha aconseguit reunir més de 500 signatures de delegats i activistes obrers recollides en tot l'estat i ha comptat amb el suport de nombrosos comitès d'empresa (Emmsa, Denion, Siemsa, Iberdrola Operacions i Manteniment...) i la majoria d'organitzacions socials del territori a més de la pròpia CGT; des del Sindicat d'Estudiants, USTEC, UGT, CCOO, Cobas, les CUP de Reus, la JSC fins al Corrent Marxista El Militante i la AERV.

Finalment, assenyalar que aquesta sentència judicial confirma que la lluita és determinant -tal com està succeint a Tunísia, Egipte i tot el Magrib- per a defensar els drets dels treballadors i que és fonamental enfront de la política de concessions de les Direccions de CCOO i UGT. A més, demostra que els treballadors hem de sortir també al carrer, inclosos els companys que militen en aquestes organitzacions, reivindiquem tots junts els drets perduts i transformem la societat en benefici de la majoria social: la classe treballadora.

Secció Sindical CGT Emte Service Tarragona