CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

En Karim de Vilanova no serà empresonat

Dimarts, 20 abril, 2010

El procés judicial que ha tingut sota amenaça de presó al veí de Vilanova ha finalitzat. Després d’una llarga espera, els jutjats d’executòries de Barcelona han deixat prescriure la sentència que l’obligava a triar entre el pagament d’una sanció econòmica de 400 euros o l’empresonament per 50 dies.

Així ho ha comunicat el mateix Karim Akbih en roda de premsa acompanyat per familiars, amics i companys de militància. Una satisfacció molt gran per a l’independentista de Vilanova que no ha perdut ni un moment per agrair el suport rebut així com per criticar durament el posicionament contrari de l’Ajuntament de la ciutat i particularment del seu alcalde, Joan Ignasi Elena, que van rebutjar una moció de solidaritat presentada per la CUP el passat 1 de juny.

Es tanca un cas repressiu més en el què ha prevalgut l’actitud valenta i coherent del membre de l’Assemblea de Joves de la ciutat: des del primer dia, ja en el judici, i per diverses vegades en compareixences als jutjats (la darrera a finals de febrer), en Karim va manifestar la seva negativa a abonar els 400 euros. Aquesta fermesa deixava poques possibilitats als jutjats de Barcelona que havien de resoldre el cas enviant l’ordre als Mossos d’Esquadra per detenir i, tot seguit, empresonar en Karim per 50 dies... o bé deixar que el cas prescrigués. Fet que s’assolí el 24 de març.

En la roda de premsa hi ha intervingut també un representant d’Alerta Solidària, la Coordinadora Antirepressiva del Garraf i l’Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú. Per aquestes entitats, a més de valorar molt positivament l’exemple de fermesa i coherència d’en Karim, han recordat que tot el procés arrenca de la prevalença que els jutjats van donar a la versió policial per sobre dels testimonis de la defensa. En aquest sentit, recorden que ja hi ha dos mossos d’esquadra condemnats per les càrregues contra els estudiants anti-bolonya pel simple fet d’haver pogut aportar imatges de vídeo on s’evidencia la violència policial. En canvi, en el judici contra en Karim i malgrat la insistència de la defensa, els mossos no van aportar mai les imatges de les càmeres del Banc d’Espanya que haguessin exculpat l’independentista. Aquesta indefensió davant qualsevol abús policial continua constituint una clara amenaça de repressió política ratificada per la impunitat de que gaudeixen els cossos policials contra els qui gairebé resulta impossible atribuir-los cap mena de falta o delicte.

També s’ha fet especial esment a la consideració de repressió política, entenent que el context en el que es produeix la detenció d’en Karim, el 15 de novembre del 2008, és just després d’una manifestació contra el G-20 i la crisi capitalista.

La roda de premsa ha carregat també contra la figura de la pena-multa, sanció imposada en aquest cas, que suposa, per l’impagament d’una quantitat econòmica, la substitució d’aquesta per presó. Des del primer dia, la campanya per l’absolució d’en Karim, va prendre la responsabilitat de denunciar la discriminació que suposa aquesta figura punitiva, que segons consideren, posa en evidència la justícia classista espanyola, ja que envia a la presó només aquells que no tenen diners per pagar la multa.

La campanya ha donat a conèixer els plans previstos per al període de presó que finalment no ha arribat. Haurien estat 50 dies de mobilitzacions i accions de tota mena arreu dels Països Catalans. En Karim ha volgut expressar la gratitud de tota la campanya cap a tots els col·lectius que s’han ofert per a respondre amb contundència el seu empresonament.

El grup de suport prepara dos actes polítics, un concert i l’edició d’una petita revista gratuïta de cara a Sant Jordi. Els actes seran el 15 de maig, al GER de Ribes, amb concert inclòs, i finalment, a l’Ateneu Vilanoví, el 21 de maig.

Alerta Solidària, 19 d'abril de 2010