CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

En suport a la lluita dels treballadors i treballadores de l’ensenyament contra el projecte de Llei Catalana d’Educació del Tripartit

Dijous, 7 febrer, 2008

El proper 14 de febrer els treballadors i treballadores de l’ensenyament públic català faran vaga i es manifestaran contra el document de bases de la futura Llei d’Educació Catalana, que el Tripartit ha anunciat que vol aprovar durant aquest any.

Volem manifestar-los el nostre suport perquè nosaltres també considerem que:

- El document de bases presentat pel Tripartit és un atac en profunditat a l’ensenyament públic, en consonància amb les polítiques privatitzadores i neoliberals que dissortadament el Tripartit,un govern autoanomenat “d’esquerres i catalanista”, va aplicant en els diferents serveis públics: sanitat, transport...

- En aquest sentit, i com assenyalen els sindicats convocants, “La Llei obre noves vies de privatització de l’educació”, potenciant l’ensenyament privat i reduint l’ensenyament públic a un paper subsidiari, quan el que cal és just el contrari, és a dir, tendir cap a una xarxa única de centres, de titularitat i gestió pública, suprimint els recursos públics que es destinen a l’ensenyament privat. Vist el contingut del projecte del Tripartit, no trobem gens estrany que CiU, el partit més genuí de la burgesia catalana, hagi manifestat públicament el seu suport.

- També considerem, tal com denuncien els sindicats convocants, que és inacceptable l’“aposta per una desregulació de les condicions laborals del professorat”. Dissortadament, també en precarietat i desregulació laborals, el Tripartit està demostrant, en tot allò en què té la gestió, que pot anar més lluny del que probablement hauria pogut CiU.

- En lloc d’obrir una via negociadora, començant per retirar una proposta que ha rebut un rebuig tan ampli, el Tripartit intenta desacreditar la mobilització utilitzant tots els recursos al seu abast: mitjans de comunicació massius, col·lectius i organitzacions de dubtosa independència de criteri (juntes de directors...),o fins i tot suposats estudis científics les conclusions dels quals, casualment, coincideixen amb el contingut del projecte.

El que està en joc no és un problema exclusivament del professorat. Així ho han entès les diverses associacions d’estudiants que hi donen suport. Com en el cas de la sanitat, l’ensenyament és també un dret social essencial que, perquè pugui assegurar nivells de qualitat i d’igualtat d’oportunitats, cal que sigui públic. Cal aixecar doncs un moviment unitari, ampli i sostingut que planti cara al projecte privatitzador i neoliberal del Tripartit. El 14 de febrer ha de ser un primer pas.

En defensa de l’ensenyament públic, únic, laic, democràtic, gratuït i de qualitat:

Donem suport a la vaga del 14 de febrer del professorat de l’ensenyament públic!

Participem en la manifestació del 14 de febrer,a les12 hores, a la Plaça Universitat!

[/Barcelona, 2 de febrer de 2008/]