CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

En un entorn de crisi i atur sense precedents Telefónica destrueix ocupació

Dijous, 7 abril, 2011

Telefònica, l'empresa espanyola que ha obtingut majors beneficis l'any 2010, emprèn una important destrucció d'ocupació en la seva filial espanyola de telefonia fixa. Després de l'anunci de l'eliminació de càrrecs en la seva estructura, ha iniciat una onada d'acomiadaments 'pactats' de personal fora de conveni –fins a un 6% de directius i comandaments intermedis. Acomiadaments per absentisme justificat* i disciplinaris completen aquesta primera fase que pretén atemorir a la plantilla i preparar l'ERO anunciat per Guillermo Ansaldo en diverses províncies.

Aquesta situació, que per a la Confederació General del Treball és un atemptat contra l'ocupació digna i amenaça amb destruir milers de llocs de treball, ha provocat la convocatòria d'una vaga indefinida de mitja jornada per la readmissió de les persones acomiadades i en defensa de la nostra ocupació.

Avui, 7 d'abril, es realitza la segona jornada d'atur, després del parèntesi de les eleccions sindicals en l'empresa. Aquesta mobilització, que es va iniciar el passat 17 de març i va comptar amb la participació de 5000 persones, ha estat convocada simultàniament pels sindicats CGT, STC i AST-COBAS que sumen 5 dels 13 delegats del Comitè Intercentres.

Des del sindicat CGT entenem que en moments de crisis són les grans empreses, especialment les que han estat públiques, qui han de generar ocupació de qualitat, en lloc de destruir-la per qualsevol via i seguir externalitzant activitat a tercers països o a subcontrates amb alts nivells de precarietat laboral.

Salut i llibertat

Sindicat Federal de Telefónica de la CGT

www.cgt-sft.org/

* Les cartes d'acomiadament per aquesta causa inclouen la següent legal, però molt immoral, frase: “…les seves reiterades absències, àdhuc justificades… fan que… no resulti rendible… pel que no existeix altra solució que… resoldre el seu contracte de treball”.

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció