CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

En una reunió amb el Comitè d’Empresa, la direcció de Nissan ha anunciat que presentarà l’ERO la propera setmana

Divendres, 7 novembre, 2008

Aquest matí del divendres 7 de novembre, ens hem reunit al Departament de Treball la direcció de la empresa Nissan amb el Sr. Matsumoto al capdavant, representants del Comitè d'empresa i assessors dels sindicats, la Consellera de Treball Mar Serna i el Director de Relacions Laborals de la Generalitat, per intentar d'aturar l'ERO de 1680 treballadors que vol portar a terme Nissan i negociar una sortida sense aquesta amenaça.

La reunió a girat al voltant de tres eixos:


- Per continuar parlant i poder negociar una sortida pactada a la davallada de les vendes dels actuals models que produeix la planta, la condició sinequanum era que es retirés l'amenaça de l'ERO.

- Un Pla de viabilitat real per al futur de la planta. En aquest punt el Sr. Matsumoto planteja la producció d'un vehicle elèctric per més enllà del 2012 amb l'ajuda del Govern central.

La resposta dels sindicats ha estat que això era especular amb el futur i no donava resposta al problema actual. Que el mercat no està preparat encara per aquest tipus de vehicles i no hi ha infraestructures necessàries encara per poder utilitzar-los a curt i mitjà termini. I encara menys la sortida que tindria.

Els representants del Comitè han fet la proposta d'exigir que un model de furgoneta dissenyada i desenvolupada aquí amb diners públics es fabriqués aquí. Matsumoto va dir d'aquest model que es fabricarà al Japó fins que es pugui traslladar la producció a una nova factoria a Tànger.

- Arribats a aquest punt es fa la pregunta directa de si te l'intenció i quan de presentar l'ERO, a la qual cosa en Matsumoto respon que si i que el presentaran la propera setmana.

Amb això s'ha acabat la reunió.

A continuació el Comitè d'Empresa s'ha reunit per confeccionar un nou calendari de mobilitzacions que començarà la propera setmana.

Secretaria d'Acció Sindical CGT Catalunya


Veure també noticia a Kaos en la Red:

www.kaosenlared.net/noticia/conflicto-nissan-radicaliza-negativa-empresa-frenar-despidos