CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Encausats quatre antifeixistes del Baix Penedès per manifestar-se contra la creació de la federació d’extrema dreta Respeto

Dijous, 29 desembre, 2016

Fa pocs dies vam saber que quatre persones, que són i han sigut veïnes del Vendrell i de la comarca, han estat denunciades per August Armengol, dirigent de PxC i regidor de l’Ajuntament del Vendrell. Sembla ser que la causa seria la seva suposada participació en unes convocatòries fetes el passat mes d’abril de 2016 per part d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme al Baix Penedès per tal de mostrar rebuig envers la celebració del congrés fundacional de Respeto.

Per a posar en antecedents, el passat 23 d’abril es va dur a terme al Vendrell la presentació de la federació Respeto, que agrupava les formacions d’extrema dreta Plataforma per Catalunya (PxC), Espanya2000 i Partido por la Libertad (PxL). En aquest acte fundacional també hi participà una dirigent del moviment xenòfob alemany Pegida, un fet que mostra l’estret vincle entre la federació Respeto i l’extrema dreta europea.

Davant la notícia que un esdeveniment d’aquestes característiques es duria a terme al Baix Penedès (la ubicació exacta es va mantenir en secret fins a l’últim moment), des d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme es van organitzar diverses accions destinades a manifestar el rebuig envers la celebració d’un congrés de marcat caràcter xenòfob i feixista a la comarca. Resultava i resulta inquietant que un discurs que crea tal escletxa i segregació social entre veïnes per motiu de raça o de religió, pugui trobar coixí entre la gent.

La criminalització de les persones migrades, de religions diferents, i de les persones i organitzacions que configuren el moviment antifeixista i antiracista del Baix Penedès ha esdevingut una estratègia ja habitual de PxC, recorrent tant a l’insult com, sovint, als jutjats per atacar argumentacions i plantejaments que políticament no poden rebatre. Han estat ja diverses les persones denunciades anteriorment a causa del seu compromís amb la lluita contra el feixisme i el racisme que representa PxC, fet que ens mostra, per altra banda, la pobra i escassa tolerància d’aquesta formació envers la llibertat d’expressió. La indiferència de gran part dels grups polítics del consistori envers el discurs de PxC és també un factor que facilita el trencament de la cohesió social promogut per la formació d’ultradreta. Tot i l’aposta que fa PxC pel trencament de la cohesió social, això passa i passava davant la indiferència de gran part dels grups polítics del consistori.

Només ens resta dir que aquesta estratègia de denúncia i persecució s’ha revelat estèril, i no és més que una mostra de la debilitat de PxC, que no ha deixat de perdre suport social i electoral al llarg dels últims anys, havent de recórrer a la creació d’una federació amb altres grupuscles d’extrema dreta per pal·liar aquesta caiguda en picat.

Totes som veïnes sigui quina sigui la nostra religió o el color de la pell. Per això la construcció d’una societat justa, pacífica i diversa és un repte i un compromís que ens ha d’apel·lar a tots i a totes, deixant enrere (molt enrere, i per sempre) l’odi i l’obscurantisme del feixisme. Seria un descuit i una injustícia donar l’esquena a les persones que pateixen el racisme i al fet de què els pobles i barris puguin esdevenir fonts d’aïllament i no d’intercanvi.

Seguirem donant resposta al racisme i al feixisme, teixint uns pobles i barris per a totes i des de totes, sense odis i sense desigualtats. No deixarem a les companyes i companys sols. Seguirem informant dels actes i convocatòries referents a aquestes denúncies.

Agraïm el vostre suport, i com sempre… Si toquen a una ens toquen a totes!

Grup de Suport dels Antifeixistes Encausats

27/12/2016

https://grupsuportantifasbp.wordpress.com/

https://twitter.com/antifasbp