CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Enfront de la nova volta de rosca: vaga general

Dimecres, 17 març, 2010
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Han transcorregut molts mesos des que “oficialment” entréssim en període de crisi, el que ha suposat una nova volta de rosca a l'explotació de la classe treballadora.

La patronal, amb la complicitat de governs i cúpules sindicals dels sindicats pactistes, ha assolit resoldre magníficament bé el “fracàs” capitalista. Així, hem vist que s'han apoderat dels diners públics en milers de milions d'euros, han enviat a l'atur a milions de persones, s'utilitzen els Expedients de Regulació d'Ocupació per a seguir guanyant diners, s'aprovarà una nova reforma laboral en la qual l'acomiadament resulti gratis, es reduïxen les cotitzacions a la seguretat social, es congelen i fins i tot reduïxen els salaris d'empleades i empleats públics i resta de treballadors o s'augmenta l'IVA com impost directe sense cap tipus de mesura fiscal progressiva perquè paguin més els que més tenen.

La resposta de CGT sempre ha estat i serà la defensa dels drets i llibertats de la classe treballadora. Lluita frontal contra la pèrdua d'ocupació, negativa radical a la signatura de ERO temporals o d'extinció, reduir la jornada laboral sense reduir el sou, negar-se a les hores extraordinàries, repartir el treball per a treballar tots, repartir la riquesa ja que l'hem creat entre tots, sense repartir la misèria ni acceptar cap almoina de 420 euros, exigir serveis públics i socials gratuïts i de qualitat.

En definitiva, és necessari plantejar un nou model econòmic i social basat en la sostenibilitat, en el qual consumisme, productivitat i competitivitat deixin pas als nous valors de la igualtat social, la justícia, la llibertat, el decreixement i el desenvolupament harmònic amb el planeta. Un model nou social al servei de les persones, autogestionari i no al servei del mercat i el capital.

A la CGT som conscients que hem de seguir treballant per una gran mobilització social i una vaga general que planti cara al capitalisme i els seus responsables.

>>> Article de Jacinto Ceacero, Secretari General de la CGT, publicat al núm. 117 de la revista Diagonal.

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció