CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ens Rebel·lem!! Trobada per l’autogestió de les nostres vides, 18 de març a les 11h. a Barcelona

Divendres, 16 març, 2012

CAT Trobada per l'autogestió de les nostres vides

18 de març, a les 11 hores a AureaSocial C/Sardenya 261-263 Barcelona.

Estarem matí i tarda! Hi haurà dinar popular en el descans del migdia.

Després de la sortida de la publicació ¡Rebel·leu-vos! del 15 de març creiem oportú trobar-nos per seguir aprofundint en les estratègies que permetin l'autogestió de les nostres vides, prenent com a base el suport mutu, els vincles de confiança i la generació de processos que ens permetin avançar en la lliberat i l'autonomia. L'Estat, els grans cercles de poder i les grans corporacions, no podran evitar la nostra voluntat de rebel·lar-nos. Les eines que proporciona aquesta publicació facilitaran la construcció del camí que volem recórrer. És per això que necessitem trobar-nos per compartir les visions i estendre les sinèrgies entre la multiplicitat de projectes que s'estan donant en l'actualitat, tenint l'autogestió generalitzada com a objectiu principal podem emprendre el procés d'autogestió en l'àmbit local.

Entenem l'autogestió local com a forma de prendre el control de les nostres vides, dotant els nostres barris i pobles d'infraestructures que possibilitin el desenvolupament estable de projectes socials organitzats des de baix. Això serveix per a trencar amb l'actual dependència amb els precaris sistemes de prestació social públics o privats dominats per l'Estat i el mercat. En l'àmbit local podem comptar amb més capacitat per estendre el procés autogestionari. És en la quotidianitat que ens trobem amb les nostres veïnes i veïns i tots aquells problemes que compartim.

Es tracta de reafirmar-nos, de construir iniciatives autogestionades integrals des de la proximitat. A travès d'aquests projectes, les veïnes i els veïns recuperem el suport mutu i regenerem la comunitat com a forma de solucionar els problemes bàsics de la nostra vida personal i col.lectiva.

En la publicació hem anat coneixent diferents experiències i propostes d'acció que tenen en comú la possibilitat de ser implementades en el nostre barri o poble. Si adquirim la capacitat de fer la posta en comú podrem comptar amb tot un sistema integral d'autorganització social.

Un procés de construcció d'autogestió generalitzada és un repte a llarg termini, en el qual un dels elements clau és la continuïtat dels equips de treball i la sostenibilitat del temps que dediquen. Es tracta de reapropiar-se de la política local, obrint espais a la participació ciutadana on es proposin, discuteixin, decideixin i es duguin a la pràctica, des del col·lectiu, aquelles accions que siguin considerades necessàries per part de la comunitat.

Per això hem pensat en el següent programa

11h Acollida i presentació de participants

11.30h Presentació d'AureaSocial

12h Presentació
* Nuclis Autogestió Local
* Habitatge
* Borsa de treball
* Insubmissió fiscal
* Eines i gestió de recursos

13h Grups de treball per àmbits temàtics

15h Dinar

16.30h Grups de treball: Monogràfic Nuclis Autogestio Local

18h Plenari i tractar la continuïtat

20h Fi

* Dinamització Nuclis Autogestió Local

Per tal de facilitar la creació i generació de nuclis d'autogestió local amb processos de canvi social a una escala local, aprofitant totes les eines que estan generant les cooperatives integrals.

* Borsa de treball

Borses de treball locals i coordinades en marcs geogràfics més grans, per connectar les necessitats dels projectes i de les persones amb les ofertes d'habilitats i preferències que qualsevol persona pot oferir. Es tracta de generar eines informàtiques i físiques que facilitin la trobada entre ofertes i demandes, substituint els intermediaris comercials (ETT) per un servei públic comunitari.

* Habitatge i hipoteques

Cooperativa d'habitatge social
Oficina d'habitatge

A més a més hi haurà espai per treballar en les diverses propostes que creieu siguin necessàries per emprendre l'autogestió local en altres àmbits..

T'animem a venir a la trobada que farem per conèixer en profunditat els objectius de Rebel·leu-vos! i seguir en el camí per a l'autogestió les nostres vides.

18 de març, a les 11 hores a AureaSocial C/Sardenya 261-263 Barcelona. Estarem matí i tarda! Hi haurà dinar popular en el descans del migdia.

info@autogestio.cat
615446210
(ex) col·lectiu d'afinitat rebel

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció