CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ens Rebel·lem!! Trobada per l’autogestió de les nostres vides, 18 de març a les 11h. a Barcelona

Divendres, 16 març, 2012
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

CAT Trobada per l'autogestió de les nostres vides

18 de març, a les 11 hores a AureaSocial C/Sardenya 261-263 Barcelona.

Estarem matí i tarda! Hi haurà dinar popular en el descans del migdia.

Després de la sortida de la publicació ¡Rebel·leu-vos! del 15 de març creiem oportú trobar-nos per seguir aprofundint en les estratègies que permetin l'autogestió de les nostres vides, prenent com a base el suport mutu, els vincles de confiança i la generació de processos que ens permetin avançar en la lliberat i l'autonomia. L'Estat, els grans cercles de poder i les grans corporacions, no podran evitar la nostra voluntat de rebel·lar-nos. Les eines que proporciona aquesta publicació facilitaran la construcció del camí que volem recórrer. És per això que necessitem trobar-nos per compartir les visions i estendre les sinèrgies entre la multiplicitat de projectes que s'estan donant en l'actualitat, tenint l'autogestió generalitzada com a objectiu principal podem emprendre el procés d'autogestió en l'àmbit local.

Entenem l'autogestió local com a forma de prendre el control de les nostres vides, dotant els nostres barris i pobles d'infraestructures que possibilitin el desenvolupament estable de projectes socials organitzats des de baix. Això serveix per a trencar amb l'actual dependència amb els precaris sistemes de prestació social públics o privats dominats per l'Estat i el mercat. En l'àmbit local podem comptar amb més capacitat per estendre el procés autogestionari. És en la quotidianitat que ens trobem amb les nostres veïnes i veïns i tots aquells problemes que compartim.

Es tracta de reafirmar-nos, de construir iniciatives autogestionades integrals des de la proximitat. A travès d'aquests projectes, les veïnes i els veïns recuperem el suport mutu i regenerem la comunitat com a forma de solucionar els problemes bàsics de la nostra vida personal i col.lectiva.

En la publicació hem anat coneixent diferents experiències i propostes d'acció que tenen en comú la possibilitat de ser implementades en el nostre barri o poble. Si adquirim la capacitat de fer la posta en comú podrem comptar amb tot un sistema integral d'autorganització social.

Un procés de construcció d'autogestió generalitzada és un repte a llarg termini, en el qual un dels elements clau és la continuïtat dels equips de treball i la sostenibilitat del temps que dediquen. Es tracta de reapropiar-se de la política local, obrint espais a la participació ciutadana on es proposin, discuteixin, decideixin i es duguin a la pràctica, des del col·lectiu, aquelles accions que siguin considerades necessàries per part de la comunitat.

Per això hem pensat en el següent programa

11h Acollida i presentació de participants

11.30h Presentació d'AureaSocial

12h Presentació
* Nuclis Autogestió Local
* Habitatge
* Borsa de treball
* Insubmissió fiscal
* Eines i gestió de recursos

13h Grups de treball per àmbits temàtics

15h Dinar

16.30h Grups de treball: Monogràfic Nuclis Autogestio Local

18h Plenari i tractar la continuïtat

20h Fi

* Dinamització Nuclis Autogestió Local

Per tal de facilitar la creació i generació de nuclis d'autogestió local amb processos de canvi social a una escala local, aprofitant totes les eines que estan generant les cooperatives integrals.

* Borsa de treball

Borses de treball locals i coordinades en marcs geogràfics més grans, per connectar les necessitats dels projectes i de les persones amb les ofertes d'habilitats i preferències que qualsevol persona pot oferir. Es tracta de generar eines informàtiques i físiques que facilitin la trobada entre ofertes i demandes, substituint els intermediaris comercials (ETT) per un servei públic comunitari.

* Habitatge i hipoteques

Cooperativa d'habitatge social
Oficina d'habitatge

A més a més hi haurà espai per treballar en les diverses propostes que creieu siguin necessàries per emprendre l'autogestió local en altres àmbits..

T'animem a venir a la trobada que farem per conèixer en profunditat els objectius de Rebel·leu-vos! i seguir en el camí per a l'autogestió les nostres vides.

18 de març, a les 11 hores a AureaSocial C/Sardenya 261-263 Barcelona. Estarem matí i tarda! Hi haurà dinar popular en el descans del migdia.

info@autogestio.cat
615446210
(ex) col·lectiu d'afinitat rebel

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció