CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ens volen vendre (barat)

Dilluns, 16 abril, 2012

Després de més de dos anys de negociació CCOO-UGT han decidit ajupir el cap i sotmetre's al que volen els taurons de la patronal.

De vergonya és que fa unes setmanes ens demanessin a la classe treballadora que ens aixequéssim en una vaga general per unes mesures que ens enfonsen en la precarietat i que ens eliminen drets bàsics, i ara, d'esquena a tot el món, sense comptar amb els sindicats que estem presents en la negociació del conveni, amb un silenci còmplice pretenen “vendre'ns” una “pujada salarial moderada”, i sense més tancar el Conveni.

Aquesta pujada, pel que sembla, suposa un miserable 0,5% per cada any de conveni que tindria una vigència de 5 anys i comprendria el període 2010-2015. Només amb la pujada que va sofrir l'IPC en l'any 2010 se superaria la possible pujada salarial d'aquest conveni de cinc anys, pel que els treballadors de Telemàrqueting podríem sofrir una pèrdua de poder adquisitiu d'entre un 10- 12% durant la vigència d'aquest nou conveni, situant-nos a la cua de les professions més precàries d'aquest país.

S'obliden, o sembla que no volen tenir present, que els llops de la patronal s'han dedicat en aquests últims mesos a eliminar centenars de llocs de treball, aplicant tant la nova reforma laboral, com aplicant expedients de regulació o qualsevol dels articles i facilitats que ja els dóna el conveni actual en el seu actual redactat.

Tenim el coneixement que delegats i delegades d'un dels sindicats signants han rebut unes “instruccions per a donar la cara” en les que parlen d'unes pujades salarials ridícules i gairebé d'acudit, i d'altra banda se'ls insta a escudar-se en la reforma laboral i en “la crisi” per a enfonsar i fer callar qualsevol tipus de realitat.

Sí, diem realitat, ja que el real en el sector de Contact Center són les empreses i els empresaris en el seu millor moment, guanyant el que mai, invertint en la deslocalització per a guanyar més i augmentant les seves arques a costa de la nostra explotació diària i constant, de les nostres miserables condicions de contractació, dels nostres horaris inconciliables i del nostre precari salari.

Encara no s'ha signat el Conveni, la següent reunió (aquesta sí, amb llum i taquígrafs) serà dilluns 16 d'abril a les 16:00, a la qual esperem no presenciar com el futur de més de seixanta mil persones que ens guanyem la vida amb aquest treball ens el venen miserablement i fan que les nostres vides siguin més precàries que en l'actualitat.

Des de CGT acudirem a la reunió per a informar-vos amb rigor de tot el que ocorre en la mateixa, ens mantindrem fermes en la defensa d'unes condicions dignes i intentarem que una veu d'indignació s'alci enfront de qualsevol abús que ja tinguin pastelejat.

És el moment també d'exigir als i les delegades de CCOO-UGT en les nostres empreses una explicació sobre les misèries que volen signar i en canvi de què i també per a dir-los que si no estan d'acord amb el que vagin a signar les seves cúpules que deixin de representar als quals venen i trafiquen amb el nostre treball diari.

Coordinadora de Telemàrqueting de la CGT

http://www.cgt-telemarketing.es/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció