CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Entrevista a Hakim Sedouk, membre del Moviment 20 de febrer (Marroc)

Diumenge, 13 març, 2011

arton2929-1bdfe

Estem amb Hakim Sedouk, que ha començat a treballar aquest any com a professor de filosofia en un institut de Salé. El trobem a Rabat al local de l'Associació Marroquina de Drets Humans (AMDH), on fan les reunions els membres del moviment 20 de febrer.


- Com va començar el moviment 20 febrer?

Al principi, va sorgir com un grup de debat a facebook a partir de la revolució tunisiana. Es tractava, a partir del que estava passant a Tunísia, d'obrir un debat sobre la situació econòmica, social i política al Marroc. Posteriorment ens plantegem constituir com a moviment de joves 20 de febrer i passar de la virtualitat a la realitat. Ara mateix hi ha més de 18.000 persones apuntades en el grup.

- Com us heu anat organitzant?

Hem començat a tenir reunions per ciutats. A cada ciutat s'ha anat creant el grup del moviment 20 de febrer. A partir de les reunions, hem anat creant comitès per al que anàvem necessitant: un comitè per als eslògan de les manifestacions, un altre comitè d'organització de la manifestació, un altre de relacions i així hem anat avançant.

- Quins suports esteu tenint?

Bé, en primer lloc de la Xarxa democràtica marroquina de solidaritat amb els pobles, de la qual són part fonamental les organitzacions de drets humans, especialment la AMDH. Poc a poc s'han anat creant coordinacions locals de suport al moviment 20 F, en què participen la AMDH, l'ANDCM, els partits de l'esquerra ... Ara mateix hi ha moltes coordinacions, locals donant suport al moviment.

- Quins són els vostres objectius?

Són molt clars: dissoldre l'actual parlament que no ens representa i l'actual govern, i obrir un procés per a una nova constitució que sigui realment democràtica.

- Quina és la vostra opinió sobre el discurs real on ha parlat d'una reforma constitucional?

. No estem d'acord, no és això pel que estem lluitant. Reivindiquem una constitució veritablement democràtica que surti del poble. No pot ser democràtica si part des de dalt i manté el poder del rei per sobre del poder del poble que és qui ha d'elaborar la nova constitució

- Com avalueu fins ara la realitat del moviment?

La resposta a gairebé 60 ciutats del Marroc amb mobilitzacions el 20 de febrer ha estat estupenda. El 27 de febrer, el 6 de març i el 13 s'han anat repetint manifestacions i sumant noves ciutats. El nostre objectiu serà arribar a una vaga general

- Com esteu funcionant?

En el moviment 20F no tenim líders, ni executives. En el moviment parlem tots i totes. Quan ens reunim, cada un dóna la seva opinió i vam decidir entre tots i totes, posant-nos d'acord.

- Què espereu per al 20 de març?

Bé, ens estem centrant en mobilitzar a tot el Marroc el 20 de març, un mes després de l'inici del moviment. Esperem superar el sostre de les 60 mobilitzacions. Seguim comptant amb el suport de l'esquerra radical i estem decidits a continuar la nostra lluita fins aconseguir els nostres objectius.

Mouatamid, Equip de treball per al nord d'Àfrica de la Secretaria de Relacions Internacionals de la CGT

www.cgtandalucia.org/Entrevista-a-Hakim-Sedouk-miembro