CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Entrevista Col·lectiva al Secretari General de CGT Catalunya per al proper número de la revista “Catalunya”

Dijous, 21 octubre, 2010

Les preguntes i el nom amb el que vols signar la pregunta es poden deixar en els comentaris abaix o bé, enviar-les a:

txemabo(arroba)gmail.com

Es recolliran fins a la mitjanit del dimarts 26 d'octubre.

Tindran preferència les preguntes que exposeu vosaltres a les que hem estat preparant, que són les següents:

- Sobre el 29-S

Com a secretari General de la CGT, com valores la situació desprès de la vaga general del 29-S. El govern no fa marxa enrere, els sindicats majoritaris estan callats, i no hi han noves mobilitzacions en perspectiva ni amenaces de mobilitzacions?

Què pensa fer la CGT davant el silenci i passivitat de CCOO i UGT, que es posin a negociar enlloc de continuar amb les mobilitzacions i declarar una vaga indefinida?

Els bancs han resolt la seva crisi exigint al govern que corri en el seu ajut; com podem resoldre la crisis els milions de treballadors, quan constatem que el govern no fa cas a les nostres protestes?

Molts consideràvem que aquesta vaga general era una gran trampa, una gran mentida, que ja estava pactada, i l'únic motiu consistia en fer desfilar un dia a les masses d'obreres. Creus que els dirigents de CCOO i UGT eren completament conscients que estaven fent una vaga per la galeria, “tongo”?

- Secretari general

No és molt retòric el nom de Secretari General, quan la seva funció és la de dirigir i coordinar amb funcions de màxima responsabilitat?
Està ben escollit el nom de secretari?

Com es fa per ser secretari general de la CGT?

Satisfaccions en relació al teu càrrec. Quin problemes estàs més content d'haver resolt?

Mal de caps en relació al teu càrrec. Quin són els problemes pendents de resoldre que més et preocupen?

Dorms bé per la nit? Quantes hores dorms?

T'han intentat corrompre't subtilment o descaradament?

- Sindicat, CGT

Vares animar a les afiliades i afiliats a mobilitzar-se pel 29-S. Ara que hi ha un desànim general, a que animes als afiliats?

Què es fa per a motivar els militants a que participem més en el sindicats, en les mobilitzacions, en els mitjans de comunicació, en la vida sindical?

Actualment de quins temes t'estàs ocupant?

- Preguntes generals.
(Que hem anat fent a diferents entrevistats)

Formació i consciència social.
Quina ha sigut la teva militància en grups i organitzacions fins a arribar a la CGT. Quins rols tens dins el sindicat o moviments socials que has participat?

Com veus la situació actual del moviment obrer?

Les retallades s'institucionalitzaran?

Què penses dels mitjans de comunicació llibertaris actuals? I de la revista “Catalunya”?

Creus convenient que els sindicats anarcosindicalistes s'ajuntin? Quines propostes i idees per reunificar la família anarcosindicalista s'han fet?

Ens podries dir un company per a entrevistar?

>>> Mètode de les entrevistes.

Les nostres entrevistes són no directives, o intentem que no ho siguin. En les entrevistes gravades partim de preguntes i anem aprofundint segons el que ens responen, seguint i escoltant el que se'ns diu. Desprès escollim el que creiem més important i una ultima selecció la fa el propi entrevistat (fet que desaconsellen vivament els especialistes en entrevistes) per a acabar en les quatre fulles que són les que omplen les dues pàgines del Catalunya. Fins i tot la selecció d'alguns entrevistats ha vingut induïda pels entrevistats. Per exemple en Manel Aisa ens va recomanar en Chris Ealham. En Chris Ealham proposà l'Stuart Christie, i l'Stuart Christie en Joan Busquets, a qui entrevistarem properament.

Aquesta entrevista, a més de no directiva, serà col·lectiva. I si aquest mètode funciona ho seguirem fent, sobretot en les persones properes i conegudes dels i les militants de la CGT.

L'equip entrevistador.