CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Equiparació de la privada a la pública: no som personal sanitari de segona

Dimecres, 18 novembre, 2020

Des de CGT Quiron denunciem les precàries condicions laborals i abusives càrregues de treball que patim a la sanitat privada en comparació amb la sanitat pública i concertada, pràctica habitual des de sempre però ara agreujada per la pandèmia.

El conveni de la sanitat privada que regula les condicions de treball de diferents centres sanitaris (Teknon, Dexeus, La clínica del Pilar, Hospital Quiron, Sanitas CIM, Delfos o Clínica Corachan, per enumerar algunes) precaritza a les plantilles i imposa jornades maratonianes de fins a 1734h/any el personal de dia i 1714h/any el personal de nit.

L’equip d’infermeria (TCAE i infermeres/infermers) pot portar fins a 24 pacients (en la Sanitat Pública s’emporten entre 8 i 12) i en UCIS també el doble que a la Pública. Per als auxiliars sanitaris la càrrega de treball és encara més gran.

Els salaris són indecents, som personal sanitari i atenem la mateixa població, no obstant això, se’ns tracta com a personal assistencial de segona.

Els conceptes com a vacances es "planifiquen" pràcticament a gust de l’empresari i els assumptes propis i la conciliació familiar és gairebé inexistent.

La pandèmia del COVID-19 no sols ha posat de manifest aquesta penosa situació, sinó que l’ha empitjorat atès que a les infermeres se’ls deneguen els dies de lliurança per falta de personal.

Festivitats de nit no s’estan cobrant, només cobren el plus del dia festiu. La gent que treballa de dia només pot cobrar 7 dels 14 dies festius que se l’obliguen a treballar.

Ara, per si no fos prou, al descontentament i cansament generalitzat d’una plantilla exhausta a QuironSalud se li ha ocorregut incentivar només a la categoria d’infermeria amb 2100€ bruts amb unes clàusules abusives:

- Mobilitat: Poden moure al personal en funció de les necessitats a altres centres de Quironsalud.
- De novembre a abril no ho percebràs ja que està condicionat a no abandonar el lloc de treball.
- SI estàs de baixa maternal, tampoc es cobrarà o es farà proporcional. i la conciliació familiar?
- En cas de contreure malaltia, inclusivament per COVID-19 tampoc es percebrà o ho faran de manera presencial i les jornades reduïdes cobren proporcionalment.

Com aquesta situació laboral és insostenible està generant una situació d’estrès físic i emocional immediat en la plantilla amb repercussions directes en l’atenció al pacient.

D’una banda, els centres d’atenció sanitària privada estan rebent pacients procedents de la pública pels quals està cobrant quantitats importants de diners. CGT denuncia aquest increment de les càrregues laborals sobre una plantilla minvada, per una fugida cap a la sanitat concertada i pública que ofereixen millors condicions de treball i una millor retribució salarial, i el no reconeixement del nostre treball, ni laboral ni econòmicament.

Tot això afecta directament en la qualitat assistencial dels pacients que reben l’atenció d’un personal exhaust, maltractat i mal remunerat.

Barcelona a 18 de novembre de 2020
CGT Quiron

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció