CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ERC demana a l’Ajuntament de Girona “la derogació de l’Audiència Nacional”

Dimarts, 27 febrer, 2007

BARCELONA, 27/02/2007 14:09 (EUROPA PRESS)

ERC reclamarà en el ple de l'Ajuntament de Girona d'aquest 6 de març "la derogació de l'Audiència Nacional i de la llei antiterrorista". Aquestes demandes formen part de la moció dels republicans per exigir l'alliberament de Núria Pòrtulas, la noia de 26 anys per a qui l'Audiència Nacional va decretar presó provisional després d'imputar-li un delicte de col·laboració o pertinença a banda armada.

En la moció, el grup municipal d'ERC a Girona qualifica l'Audiència Nacional d'"hereva del Tribunal d'Ordre Públic franquista". Els republicans també exigeixen respecte a la presumpció d'innocència de Pòrtulas i el final de la seva presó provisional, a banda de fer saber el seu suport a la família de la detinguda, a la qual, segons ERC, no s'ha informat adequadament del cas.

La noia, veïna de Sarrià de Ter, la van detenir a principis de febrer a Girona per presumpta relació amb un pres d'ideologia anarquista pendent d'extradició a Itàlia. Pòrtulas, molt implicada en l'associacionisme juvenil de Girona, ha rebut el suport de molts ciutadans.