CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ERC demana al govern català que emprengui accions legals contra el reportatge de Telemadrid

Dijous, 12 abril, 2007

CGT i altres sindicats de Telemadrid van mostrar ahir el seu rebuig pel reportatge «tant per l'enfocament del contingut com per la forma» i van afegir que «és una mostra més de la utilització partidista d'un mitjà de comunicació públic».

CiU insta el director de la CCRTV a demanar explicacions en el si de la Forta


El portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, va reclamar ahir al govern català que emprengui accions legals contra Telemadrid «per protegir el dret a l'honor i a la imatge de Catalunya» arran de l'emissió del reportatge Ciudadanos de segunda. Ridao va coincidir amb CiU a considerar que la «Generalitat no es pot inhibir» davant d'aquest reportatge que «tergiversa i manipula la realitat». CiU va instar el director de la CCRTV a demanar explicacions a Telemadrid en el consell de la Forta.

El Punt - 12/04/2007
AGÈNCIES
El dirigent d'ERC Joan Ridao va plantejar ahir «tres mesures possibles a dur a terme i no va descartar dur-les al ple del pròxim Parlament per restituir la imatge de Catalunya». Pel portaveu d'ERC, Telemadrid «ha de rectificar» i, si no vol fer-ho, cal emprendre accions legals contra aquesta televisió «per protegir el dret a l'honor i a la imatge». A més, hi va afegir Joan Ridao, «cal reclamar al Ministeri d'Indústria –perquè en l'àmbit espanyol no hi ha un organisme regulador en matèria audiovisual– que, en compliment de la llei dels tercers canals, s'obligui Telemadrid a emetre informació veraç i a separar l'opinió de la informació». En aquest sentit, va recordar que és el Ministeri d'Indústria el que té la propietat de les freqüències públiques que utilitzen les televisions autonòmiques, per la qual cosa, si no compleixen la llei, pot «revocar-les». Ridao també va responsabilitzar del reportatge el PP, «amb el seu interès per la confrontació, i que continua fomentant la crispació».

El portaveu adjunt del grup de CiU, Josep Maria Pelegrí, va reclamar «un pronunciament» del govern català. Pelegrí també va proposar que el consell d'administració de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) insti el president, Joan Majó, que «en el pròxim consell de la Forta, que agrupa les televisions autonòmiques de l'Estat espanyol, demani explicacions sobre el perquè del reportatge». A més, va demanar al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) que emeti un informe sobre el reportatge. El portaveu de CDC, David Madí, en declaracions a COM Ràdio, va considerar «especialment greu» que «una televisió pública faci apologia de l'anticatalanisme». El portaveu adjunt del PSC al Parlament, Joan Ferran, a través d'un comunicat, va lamentar que Telemadrid «es dediqui a atiar baixes passions amb fins electorals».

«POC SENSAT», PER PIQUÉ
El president del PP a Catalunya, Josep Piqué, en declaracions a TV3, va considerar «poc sensat» insistir en la confrontació lingüística i va assegurar que en la societat catalana no hi ha cap problema «essencial» amb la llengua, ja que «existeix un bilingüisme que es viu sense confrontació». Piqué va negar que l'emissió del reportatge fos en clau electoralista. D'altra banda, en la roda de premsa posterior al comitè executiu del PP, Piqué va afirmar que, si es compara TV3 amb Telemadrid, «la televisió catalana surt bastant més mal parada per l'acumulació de tòpics antiespanyols» en molts dels seus espais.

ELS SINDICATS, EN CONTRA
CCOO, la UGT i la CGT de Telemadrid van mostrar ahir el seu rebuig pel reportatge «tant per l'enfocament del contingut com per la forma» i van afegir que «és una mostra més de la utilització partidista d'un mitjà de comunicació públic». Els sindicats van rebutjar l'ús de la càmera oculta i van assegurar que «cap treballador del canal» havia participat en el reportatge, que va ser a càrrec íntegrament de la productora El Mundo TV. JOAN RIDAO portaveu d'erc al parlament «Davant d'un cas com aquest, la Generalitat no es pot inhibir, ja que des d'una visió simplista i amb clara voluntat de tergiversar la realitat s'acusa la Generalitat de discriminar i segregar la població per raons lingüístiques» ARTUR MAS president de ciU «El reportatge emès per Telemadrid és una modificació gro- llera de la realitat, i em produeix pena i fàstic. L'emissió del reportatge per part d'una televisió pública té la clara voluntat de perseguir els catalans per la seva parla»