CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ERO d’extinció 2009 a Roca. Comunicat núm. 5 de la Secció sindical de CGT

Diumenge, 27 setembre, 2009

Dilluns 28 de setembre, a les 05:30 hores, s'inicia el bloqueig d'entrada i sortida de material de la fàbrica de Roca a Gavà. A les 17.30 h. concentració davant el Departament de Treball (c/Sepúlveda 148-150, Barcelona, Metro L1 Urgell).


Una vegada finalitzada la tercera ronda de reunions amb l'Empresa, els avanços en la negociació segueixen sense produir-se, trobant-nos gairebé al final del període legal establert i amb la negativa de ROCA a ampliar el termini de negociació. Les propostes realitzades per l'empresa fins al moment són inacceptables per a la Representació dels Treballadors, ja que totes passen per acceptar els acomiadaments.

Des de la CGT mantenim inalterable la petició de retirada immediata de l'ERO i creiem que en les pròximes reunions fixades per als dies 29 i 30, la Comissió Negociadora ha de donar “un cop” d'autoritat en la taula i demostrar-li a ROCA que no som titelles que pugui manejar al seu antull. Ja arriba el moment d'exigir-li a l'empresa que comenci a negociar de debò i sense fatxenderies el PLA INDUSTRIAL, pel qual han d'arribar les garanties de plantilla i les càrregues de treball en el present i en un futur.

Aquest és el veritable objectiu dels treballadors i en ell hem de concentrar les nostres forces i no hem d'entrar, com vol l'empresa, en el preu que pot tenir la renúncia als nostres llocs de treball. Aquest PLA és totalment viable i per tant hem d'aferrar-nos a ell i no deixar-lo escapar, des de la CGT estem convençuts de la seva absoluta viabilitat, i solament ens falta que entre tots pressionem prou a ROCA per a obligar-la a negociar-lo en condicions de manteniment de la totalitat de les plantilles actuals.

En aquest moment la negociació es troba en el següent estat:

1. Sobre el PLA INDUSTRIAL, ROCA manté la proposta de negociar-lo, sempre que es portin a terme els acomiadaments.

2. Oferta econòmica d'indemnització per als treballadors afectats per la rescissió dels seus contractes de 33 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats.

3. Prejubilacions, ROCA tanca la seva oferta en les següents condicions: A partir dels 53 anys, amb una retribució del 80 % del salari net i una revaloració anual del 1,5 %. Aquesta oferta la divideix en trams, el que significaria que aquells treballadors menors de 55 anys en comptes de passar a la jubilació als 63 anys, passarien a ella depenent de la seva edat en el moment de prejubilar-se als 62 o 61 anys. Per a entendre'ns, treballador, que voluntàriament decidís acceptar aquesta proposta i que conti amb 54 anys, passaria a jubilar-se als 62 anys i si en té 53, passaria a la jubilació als 61 anys. Com novetat, el topall indemnitzatori de 24 mensualitats s'aplicaria així mateix als plans de pensions o de renda.

4. Recuperació a la factoria de Gavá-Viladecans d'uns 50 llocs de treball (especialment neteja) actualment realitzats per treballadors externs.

Amb aquesta delicada situació en la taula de negociació i amb les posicions de ROCA clarament definides, és necessari endurir les mobilitzacions i aconseguir que en elles participin tots els treballadors i treballadores, segueix sent molt preocupant l'escassa resposta d'una important quantitat de companys i companyes que sembla que pensen que aquesta “GUERRA” no va amb ells, i la realitat és molt diferent, si tots no posem de la nostra part, la batalla la guanyarà ROCA.

PRÒXIMES MOBILITZACIONS

Dilluns 28, a les 05:30 hores, s'inicia el bloqueig d'entrada i sortida de material de la fàbrica. Per a portar a terme amb èxit aquesta mesura és necessària la participació d'un important nombre de treballadors, pel que comptem amb la vostra participació per a poder organitzar torns que permetin els relleus i evitin el cansament dels piquets.

Dilluns 28, a les 16:30 hores a l'estació de RENFE de Gavà, per a dirigir-nos i concentrar-nos en el Departament de Treball (Sepúlveda, 148 – 150, metro L1 Urgell ).

I no volem ser pessimistes ni que sembli que baixem els braços, això mai, però la realitat és que si volem parar aquest ERO, necessitem del suport i compromís de la totalitat de la plantilla. Aquesta setmana és fonamental en les nostres aspiracions d'involucrar i aconseguir el suport de les Institucions Laborals i polítiques, tenint programades reunions amb diferents responsables començant aquesta tarda en el Departament de Treball de la Generalitat, amb la Consellera de Treball, Sra. Mar Serna. I la següent, divendres que ve a Madrid amb el Director de Treball qui en cas d'arribar l'ERO SENSE ACORD, serà qui resolgui la seva acceptació o el seu rebuig. Totes aquestes reunions són importants, però és necessari combinar-les amb grans mobilitzacions que facin mossa en la “NETA” imatge de ROCA.

“A ROCA NO SOBRA NINGÚ, EN TOT CAS, LA DIRECCIÓ”

Salut i ocupació

SECCIÓ SINDICAL CGT

www.cgt-roca.com