CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es convoca vaga indefinida a Suagiten S.L. (El Vendrell) a partir del 3 de desembre

Dimarts, 27 novembre, 2012

CGT, CCOO i UGT convoquen Vaga Indefinida a l'empresa Suagiten S.L. del Vendrell. La vaga afectarà al servei de retirada de producció i logística, així com a la recepció de materials en els magatzems generals de Saint-Gobain Cristalera S.L. de L'Arboç, dedicada a la fabricació de vidre pla i vidre per al sector de l'automòbil, empresa en la qual Suagiten S.L. com subcontrata presta els esmentats serveis.

Els treballadors de Suagiten S.L. han decidit per una àmplia majoria, el 90%, a favor de la vaga indefinida i sense cap vot en contra, en les assemblees de treballadors efectuades divendres passat dia 23 de novembre, en doble convocatòria per a facilitar l'assistència de tots els treballadors ja que treballen a 3 i 4 torns.

El Comitè d'empresa està format per 5 membres (2 CGT, 2 CCOO i 1 UGT) i amb una plantilla d'uns 60 treballadors. La proposta de baixada salarial efectuada per l'empresa és d'un 30% “una salvatjada” segons els sindicats i els propis treballadors.

Aquest plantejament ha fet que s'esgoti la paciència de la plantilla, ja que l'empresa no acontenta amb NO aplicar les pujades salarials del Conveni Col·lectiu de Siderometal·lúrgia de Tarragona pel qual es regulen les relacions laborals de les parts, abusa contínuament en l'ús indegut de la contractació, la gran majoria amb contractes de fi d'obra amb causes que per res s'ajusten a la realitat de l'acompliment diari de les tasques.

És tal el descontentament i frustració de la plantilla que no es contempla ajustament salarial ni cap baixada, de la mateixa forma que per part dels sindicats convocants, màxim quan els salaris ronden els 1.000 € i que tot just arriben per a sufragar les despeses hipotecàries de molts d'ells i el manteniment de la unitat familiar.

Per a donar més llums a la lamentable situació cap assenyalar que Suagiten S.L. no pretén seguir amb l'activitat a Saint-Gobain Cristalera S.L. i que el contracte que vincula a ambdues empreses venç el 31 de desembre, tal com va assenyalar la Direcció en la reunió mantinguda el passat dia 20. Tot apunta a que les pretensions no són altres que aplanar el camí a altres “subasteres” per a així mercadejar amb la plantilla com en temps passats que mai deurien tornar, amb la finalitat de cedir els contractes mercantils que posseïx en l'actualitat amb la contractista per a, és de suposar, treure profit a l'operació, explotant i empobrint si cap més a la totalitat dels treballadors.

Les reivindicacions salarials i contractuals per part del Comitè d'Empresa han estat constants, des de l'actualització de les taules salarials fins a la signatura d'un acord de flexibilitat com el de la contractista, tema al que Suagiten S.L. fins al moment no ha donat compliment mentre que els treballadors ho han complert amb detall. Aquests alhora com recompensa han vist pujats els ritmes de treball considerablement mentre minvava la plantilla i no hi ha personal per a cobrir les baixes per malaltia de llarga durada, absències, llicències legals, etc. havent de realitzar contínuament hores extraordinàries.

Doncs bé aquest va ser un altre dels acords que es van adoptar en les assemblees; la NO realització d'hores extres ni tampoc cap tipus d'acció col·laboradora amb l'empresa fora de la jornada laboral pròpiament dita.

Dir que s'ha emplaçat a les parts implicades en el conflicte a una mediació que tindrà lloc dijous 29 de novembre a les 9:30 h. en les dependències del Servei Territorial del Departament d´Empresa i Ocupació, de no trobar vies fiables de solució el dilluns dia 3 de desembre començarà la Vaga Indefinida.

Després del descrit el Comitè per la seva banda ha manifestat per activa i per passiva la total voluntat de solucionar el conflicte obert per l'empresa però sense baixada salarial, la transformació en indefinits els contractes fraudulents, amb el compliment dels acords vigents i l'actualització de les taules segons Conveni.

Motius de la vaga:

Retirada de la baixada salarial.

Recuperació del poder adquisitiu perdut a causa de la NO actualització de les taules salarials i altres conceptes retributius.

Pel compliment dels acords per part de l'empresa.

Transformació en indefinits els contractes fraudulents.

Pel manteniment de tots els llocs de treball.

NO HI HA MARXA ENRERE, DIGNITAT I LLUITA!!!

Federació Comarcal del Baix Penedès de la CGT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció