CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es convoquen talls de carretera a tota Catalunya el 3 de setembre contra les retallades a la sanitat

Divendres, 26 agost, 2011

CONTRA LES RETALLADES... ATUREM-NOS UN MOMENT

Una decisió que el partit que governa NO VA INCLOURE AL PROGRAMA ELECTORAL AMB EL QUAL VA CONCÓRRER A LES ELECCIONS!

El proper dissabte 3 de setembre s’hauran consumat molts dels tancaments de serveis sanitaris bàsics. Aquell dia ATURAREM TOTA LA XARXA VIÀRIA CATALANA.

El que està passant no és broma: milions de catalans s’enfronten al major atac a la seva salut de la història. Des de grans hospitals fins a petits C.A.P. de poble tanquen serveis i deixen a la seva sort a milions de persones. Una decisió dels nostres governants que generarà milers de morts que podrien evitar-se.

Des de la comarca de La Selva, amb la voluntat d’unir accions i moviments, i perquè quedi clar al govern que encara que no ho vulgui, ens ha d’escoltar, hem posat en marxa la campanya “Talls Contra Retallades – Aturem-nos un moment” .Hem treballat dur aquestes últimes setmanes: hem enviat e-mails, twits, hem fet posts…, i algunes assemblees, associacions, grups i persones han respost, però encara som poques.

A tothom que encara no s’hi ha sumat: us demanem si us plau que valoreu la possibilitat de participar en aquesta acció des del vostre lloc, que dediqueu 5 minuts a llegir la proposta, que la plantegeu i la porteu a terme. Ja sabem que hi ha moltes marxes i manis… però també sabem que no han estat suficient per a mostrar la força que realment tenim si ens unim.

No podem deixar a la seva sort a tanta i tanta gent arreu de Catalunya que no pot manifestar-se, o que no té informació clara al respecte, i que es trobarà amb la brutal situació de que qui no té diners, pateix dolor i mor…, per simple injustícia social.

Pot semblar exagerat, però aquesta és la situació. El dia 3 hem de moure el cul. La presa del govern en voler colar-nos farsa i retallades, la hem de convertir en urgència i força d’acció! Una acció contundent, massiva i coordinada pot obligar a negociar. Mentre no ens plantem, el govern seguirà seu camí. Nosaltres tenim una obligació,

Així doncs: no esperem que TV3 faci un programa especial de “Talls Contra Retallades”, no esperem una convocatòria des de la portada de La Vanguardia, no esperem que algú famós ens convidi a participar… O ho fem nosaltres, o estem fotuts. Així de clar, així de dur.

Un govern que, a més, ha deixat clar en repetides ocasions que no farà cas a les mobilitzacions ciutadanes. El mateix Andreu Mas-Collell, Conseller d’Economia admet que la resposta que està intentant articular la ciutadania “no el sorprèn” i que ja “esperava un cert nivell de contestació”…

És a dir: el neguit que impulsa a milers de catalans a manifestar-se contra les retallades sanitàries són per al govern “efectes col·laterals”, poc més que una ‘pataleta’. Davant d’això, no queda cap altre sortida que augmentar el clima de tensió social.

Ja hem pogut comprovar que les marxes, les pancartes i els comunicats que demanen una negociació dels plans de retallades en sanitat no tenen cap efecte. Tenen posada ‘la directa’ i no semblen prendre seriosament l’angoixa del poble català.

LA PRESSIÓ QUE EL POBLE HA EXERCIT FINS ARA NO HA OBERT VIES DE NEGOCIACIÓ

A centenars de viles i pobles la gent intenta exercir pressió sense èxit degut a la poca població, a la manca de coordinació amb altres veïns, al poc impacte que aquestes reivindicacions tenen a nivell mediàtic.

Per això, perquè és indispensable donar un tomb a aquesta situació, coordinar les accions a tot el país i crear un clima de tensió que no puguin ignorar.

CONTRA LES RETALLADES…ATUREM-NOS UN MOMENT

LA PROPOSTA:

El proper dissabte 3 de setembre ATURAREM TOTA LA XARXA VIÀRIA CATALANA.

Perquè ho farem?

* El dret a la vida que significa tenir accés a serveis sanitaris mínims és de vital importància i no podem romandre indiferents. Si cal tallar carreteres per a que ens escoltin, es tallaran.

* Per que una acció coordinada a tot Catalunya no podrà ser aturada per les forces de seguretat.

* Per que provocarà conseqüències a nivell econòmic i social.

*Per que generarà un impacte mediàtic que fins ara no han assolit les protestes i faran que les nostres reclamacions siguin escoltades més enllà de les nostres fronteres.

*Per que fins ara totes les altres accions no han obligat a negociar al govern.

ATUREM-NOS UN MOMENT

#tallscontraretallades

Com ho farem?

* Arreu de la geografia catalana tallarem les principals vies de comunicació. Es tallarà la via 5 minuts i s’obrirà 5 minuts.

* Durant el 5 minuts de tall els manifestants informaran als conductors aturats de la gravetat de la situació que ens porta a prendre aquesta acció.

* Durant els 5 minuts de tall els manifestants oferirem aigua als conductors i fruita fresca als nens que viatgin als vehicles. El tall és una manera d’unir-nos per defensar la sanitat de tots i no un enfrontament manifestants conductors.

* La convocatòria es fa pública amb suficient antelació com per alertar a tota la ciutadania, a la qual se li recomana fer servir el transport públic. Es posarà a disposició dels ciutadans un mapa actualitzat amb la informació de les carreteres que es veuran afectades.

* Les assemblees de cada poble s’encarregaran de convocar als ciutadans de les seves poblacions, de difondre l’acció, de triar les vies que es tallaran i de fer els tràmits necessaris per fer-ho.

* Es facilitarà en tot moment el pas a tots els vehicles d’emergències

* Així mateix, els membres dels grups que tallaran les carreteres estaran atents a qualsevol situació d’emergència dels vehicles particulars i facilitaran, en cas necessari, la circulació.

* Els participants evitaran en tot moment enfrontar-se a les forces de seguretat i es limitaran a exercir la resistència passiva.

> Per difrondre l’acció a Twitter l’etiqueta és #tallscontraretallades.

> Facebook trobareu l’event “Aturem-nos un moment”

> Correu de contacte: moviment.ter.brugent@gmail.com

> Web: http://tallscontraretallades.wordpress.com/

>>> El full de la convocatòria en document adjunt.

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció