CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es crea el Comitè de Suport als i les treballadores d’Unisono a Sants (Barcelona)

Dijous, 2 abril, 2015

Es crea el Comitè de Suport als i les treballadores d’Unísono de Sants (Barcelona)

Unísono és una multinacional del telemàrqueting, amb seu a Catalunya al carrer Tarragona 161, i es dedica a realitzar campanyes telefòniques per encàrrec de grans empreses, com Vodafones o Sanitas.

La plantilla d’Unísono compta amb un Conveni molt precari i caracteritzada per la temporalitat, els acomiadaments i la rotació contínua. I a més a més es troben amb la problemàtica de percebre salaris molt baixos (de 800 o 900 euros) treballat colze a colze amb altres persones als que se’ls aplica el Conveni de l’empresa principal (per exemple Vodafone, Audi, Gas Natural,...) percebent salaris pràcticament del doble per la mateixa feina.

El creixement del sector ha provocat que Unísono aglutini ara mateix a 150 empleats a la seu santsenca, però s’espera que la plantilla pugui arribar a 600 persones només a l’agost.

Però els aires de canvi que es viuen després del 15M han entrat a l’empresa, i es va crear la secció sindical de CGT d’Unísino, que ara mateix compta amb tots els delegats del Comitè d’Empresa, i aglutinant una afiliació impressionant del 90% dels i les treballadores del servei de Vodafone, i del 30% de la resta de l’empresa.

Amb aquest context la confrontació amb l’empresa era inevitable, i una sèrie d’acomiadaments seguits va provocar la convocatòria de vaga de dos dies a la seu del carrer Tarragona, que va comptar amb un seguiment del 100% el primer dia, i del 98% el segon.

Comitè de Suport de Sants

La secció sindical de CGT de l’empresa ha valorat molt positivament el seguiment de l’aturada, però alhora s’ha analitzat la necessitat de crear vincles amb un veïnat tant associatiu com el de Sants, per fer arribar les reivindicacions laborals al barri i introduir les reivindicacions dels moviments socials de Sants a l’empresa.

Per aquest motiu es va convocar el passat 25 de març al Casal independentista Jaume Compte el Comitè de Suport als i les treballadores d’Unísono. A la primera reunió hi van participar persones de l’Assemblea Indignada 15M de Sants-Les Corts, Capgirem Barcelona-CUP, Endavant, CGT, JCC i COS, però amb la voluntat de poder aglutinar molts més col·lectius, persones i entitats del barri, recollint el treball que va dur a terme el Comitè de suport a Panrico de Sants.

L’objectiu de la plataforma és portar la lluita laboral al barri, socialitzant la realitat precària i lluita d’una empresa situada al mig de Sants.

Aquest Comitè té previst realitzar unes jornades al barri per fer difusió de la lluita a Unísino i per recaptar diners per la Caixa de Resistència, restant atent a les properes convocatòries de la plantilla d’Unísono en defensa dels seus drets laborals.

Secció Sindical CGT Unisono Barcelona

Més informació:

- TWITTER CGT UNISONO BARCELONA

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció