CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es demostra que la Direcció de TMB va manipular les proves d’un suposat delicte amb l’única finalitat de criminalitzar a un dels seus treballadors

Dilluns, 14 setembre, 2009

La Direcció de TMB ha muntat un show mediàtic amb notes de premsa, anuncis en la seva pàgina web, comunicats a la ciutadania i acusacions intentant criminalitzar als seus treballadors que reclamen dos dies de descans setmanal. Dijous passat 10 de Setembre es va dur a terme el judici contra un treballador de TMB, Andreu de Cabo, al que l'empresa acusa d'haver llançat un tronc incendiat contra un autobús de gas durant les últimes mobilitzacions.

La Direcció de TMB demanava penes de 2 anys per coaccions, altres 2 anys per danys i una multa de 7.000 €. Durant el transcurs del judici ha quedat demostrat que l'empresa ha manipulat deliberatament les proves i va mentir en la seva versió dels fets.

Les suposades versions dels fets relatades per un directiu de TMB, Marc Barberà, i per dos agents dels Mossos d'Esquadra no han coincidit en res; han estat discordants els seus relats i la ubicació dels participants. En el judici van declarar que en cap moment li van demanar al sospitós que s'identifiqués i van relatar d'una banda que la suposada identificació del sospitós va ser realitzada pel directiu de TMB a uns 8 metres de distància en una nit fosca i el sospitós estava envoltat per altres cinquanta treballadors més; en canvi l'agent dels Mossos d'Esquadra va declarar que no va ser així, que al sospitós el va identificar en un petit subgrup i estava al costat mateix del Caporal i del directiu de TMB. Quin versió diu la veritat? Perquè no es va reconèixer al sospitós correctament com ha de ser en una roda de reconeixement?

El passat any se li va imposar al treballador una sanció laboral de 6 mesos d'ocupació i sou, en aquesta sanció se l'acusava d'haver llançat dos troncs incendiats contra un bus; aquesta sanció va ser signada en el seu moment per l'exdirector de RRHH de TMB, Marc Barberà. Durant el judici el Caporal de Mossos d'Esquadra encarregat de l'operatiu en la porta de la cotxera va afirmar sense cap tipus de dubtes que aquest dia solament es va llançar un tronc incendiat. El mateix directiu de TMB el dia del judici assegura en la seva denúncia que ara la seva versió és que va ser llançat solament un tronc incendiat. En les fotos aportades per TMB en el judici i distribuïdes en la seva nota de premsa s'aprecien clarament tres troncs incendiats. Aquests troncs no van ser aportats el dia del judici i ningú sap on es troben actualment. L'agent de Mossos d´Esquadra va declarar en el judici que el tronc el va recollir un directiu de TMB i l'hi va dur; posteriorment li semblava que ho havien enviat a la comissaria de Mossos d'Esquadra, però no estava segur d'això últim. Quina de totes les versions diu la veritat? la d'un tronc? la de dos troncs? la de tres troncs? o cap de les versions aportades per l'acusació relata la veritat? Perquè els Mossos d'Esquadra permeten que un particular manipuli i sostregui del lloc dels fets les proves del delicte?

Quant a les acusacions sobre coaccions ha quedat demostrat que no van existir. L'empresa no va cridar a declarar al suposat conductor coaccionat, l'únic participant que s'hagués sentit coaccionat en la suposada agressió. Va quedar demostrat que la suposada agressió, d'haver existit, no va anar contra el conductor sinó contra el bus. Que la publicitat que ha distribuït l'empresa en referència al suposat perill per a les vides és una farsa, ja que l'empresa mateixa ho sap que tots els busos de gas duen vàlvules de seguretat que impedeixen que cremin els seus dipòsits. I el conductor al retornar amb el bus a la cotxera, va tornar a sortir al seu servei normalment amb una altra unitat. Pel que es demostra que les seves acusacions de coaccions són falses novament.

CGT Autobusos TMB

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció