CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es desconvoca la vaga del col·lectiu de comandament intermedi-maquinista cap de tren de l’AVE

Dimarts, 5 agost, 2008

En la matinada del dia 1 d'agost, CGT i el Comitè de Vaga van arribar a un Acord amb l'empresa, facilitant la desconvocatòria de vaga indefinida que estaven portant a terme els MM.II. Caps del Tren AVE. Aquest Acord va ser possible gràcies a la ferma voluntat dels treballadors i a la pressió exercida per CGT a la Direcció de RENFE per a arribar a una sortida negociada al conflicte obert entre RENFE i els MMII Maquinistes Caps de Tren d'AVE.


Durant la jornada del 31 de juliol, el Comitè de Vaga i representants de CGT havien mantingut amb la Direcció de RENFE diverses reunions i diversos contactes telefònics, plantejant les propostes que demandaven els treballadors, d'acord a l'actual normativa laboral vigent, per tal de poder superar la conflictivitat.

L'acord subscrit recull:

- El compromís per part de la Direcció de RENFE de respectar tots i cadascun dels drets laborals dels MM.II. Caps dels trens AVE.

- Garanteix la permanència en els seus llocs de treball de la totalitat de la plantilla.

- Reconeixement com Comandaments Intermedis en el desenvolupament de la seva funcionalitat.

- Mantindran les funcions de conducció per línies d'ample UIC.

Donar satisfacció a aquestes reivindicacions era indispensable per a poder efectuar la desconvocatòria de les vagues. RENFE s'ha compromès, una vegada mes, per escrit amb els treballadors i per tant, amb els usuaris, que temien començar el període estival de mala manera i amb sobresalts en els seus viatges.

Des de la CGT, ens alegrem profundament que la Direcció de RENFE torni a recuperar el seny i que, per fi, s'avingui a reconèixer i a comprometre's amb els seus propis actes i signatures anteriors.

SFF-CGT

www.sff-cgt.org/