CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es desconvoca la vaga indefinida a Seat Componentes del Prat de Llobregat davant un seguit de compromisos assumits per l’empresa

Diumenge, 10 gener, 2016

L'ASSEMBLEA DE TREBALLADORS DECIDEIX DESCONVOCAR LA VAGA INDEFINIDA A SEAT COMPONENTS

PER ÀMPLIA MAJORIA S'HA DECIDIT DESCONVOCAR LA VAGA, a partir de les 6 DEL MATÍ DEL DIMARTS DIA 12 DE GENER I TRASLLADAR LA LLUITA DINS DE LA FÀBRICA FINS A la TORNADA DE TOTS ELS COMPANYS TRASLLADATS DE MANERA FORÇOSA.

Des de les 9 del matí del dia d'avui la Representació Social i representants de l'empresa han estat reunits en el Departament de Treball. Finalment s'ha redactat una acta en què l'empresa es comprometia al següent:

Els 26 companys traslladats inicialment tenen una data màxima de tornada de l'1 d'octubre.

Es deixa sense efecte el trasllat dels últims 19 companys. Els 5 voluntaris s'incorporen a Martorell el dia 21 de gener, amb la possibilitat de negociar un possible intercanvi per algun dels 26 companys traslladats.

L'empresa es compromet a reduir 50.000 hores acumulades durant l'any 2016.

La valoració de CGT a aquesta decisió és positiva, però ve condicionada a la continuïtat de la lluita fins a la tornada dels companys. Les accions a realitzar vénen, principalment per la nul·la realització de treballs en festiu, el compliment estricte de les feines i responsabilitats de cadascun en el seu lloc de treball, així com d'una pressió constant del Comitè d'empresa perquè es compleixi el conveni col·lectiu en tots els seus punts.

Finalment, volem ressaltar el paper jugat pel conjunt de la plantilla, tant en l'assistència davant de la fàbrica recolzant als piquets, com per la massiva participació en l'Assemblea, a la qual s'ha dotat d'un exemplar protagonisme en les presa de decisions.

Salut

El Prat de Llobregat a 11 de gener de 2016

Secció Sindical CGT SEAT COMPONENTES


CONTINUA LA VAGA INDEFINIDA A SEAT COMPONENTES

Tercer comunicat de la vaga indefinida a 9 de gener

L'ASSEMBLEA DE TREBALLADORS DE SEAT COMPONENTS REBUTJA DE MANERA UNÀNIME L'ÚLTIMA PROPOSTA DE L'EMPRESA.
Aquesta proposta consistia a congelar els últims 26 trasllats fent efectius els 24 primers i instant-nos a negociar una possible solució abans del 20 de gener. Seguint amb l'habitual política de la por, ens amenacen amb la retirada de 100.000 canvis de les previsions inicials.

Des de la CGT compartim la posició adoptada per l'assemblea. Seguim negant el fals excedent i ens mantenim ferms en el compromís de no consentir cap tipus de trasllats forçosos. Creiem fefaentment en la dignitat que estem demostrant els treballadors davant un tracte en el qual se'ns consideres meres xifres abans que persones.
Per tant reiterem la continuïtat de la vaga indefinida a l'espera de nous esdeveniments. El dilluns 11 de gener a les 9 del matí està prevista una nova reunió amb l'empresa en el Departament de Treball.
Salut

El Prat de Llobregat a 9 gener 2016

Secció Sindical CGT SEAT COMPONENTES


Segon dia de vaga a Seat Componentes

En el dia d'avui 8 de gener, encarem el segon dia de vaga a la factoria de Seat Componentes. La reunió mantinguda el dia d'ahir amb mediació no va suposar cap avanç. L'empresa es manté en la seva postura irracional, basada en la mentida d'un
suposat excedent de personal.

Com ja hem comentat, el trasllat de 50 companys no es justifica. No podem acceptar el mateix en una situació d'alta productivitat i de milers d'hores acumulades pendents de gaudir per la plantilla de descans per festiu treballat. Així com per la modificació de les condicions de treball que representa per a l'afectat, en una conjuntura que no dóna lloc i que a més crearia un greu precedent per a situacions futures més adverses.

D'altra banda, tot aquest conflicte també ha posat en evidència, la pràctica tramposa de la política de SEAT pel que a contractació es refereix i que aplica des de fa anys. Si bé anuncia als mitjans de comunicació contractació de nou personal per a la planta de Martorell, no diuen que abans no ha transformat en indefinit al personal que han acomiadat de ETT que treballava en aquest centre, saltant-se la legislació vigent una vegada més. Practica aquesta que hem denunciat en moltes ocasions des de CGT.

El proper 11 de gener hi ha reunió amb mediació a les 9 hores, després de la mateixa realitzarem les assemblea corresponents per informar i valorar la situació que es generi de la mateixa.

Enrique Fernández Pérez
Delegat sindical i Secretari d'Acció Sindical de la Secció Sindical de CGT a SEAT Componentes


S'HA INICIAT LA VAGA INDEFINIDA A SEAT COMPONENTES

Comunicat Secció Sindical CGT SEAT Componentes

S’ha iniciat la vaga indefinida a Seat Componentes. Des de les 6 del matí ha cessat tota activitat a la fàbrica de caixes de canvi que el grup VW té a El Prat de Llobregat.

assemblea seat componentes a el prat inici vaga indefinida pels trasllats forçosos
https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/23930462440/in/dateposted-public/

Després de dues reunions de mediació davant la Inspecció de Treball els dies 4 i 5 de gener no ha estat possible desencallar el conflicte que l'empresa ha provocat l'en anunciar 50 trasllats forçosos d'aquesta planta a la de Martorell.

La representació dels treballadors ha desmuntat els arguments de l'empresa, que al·lega com a excusa un excedent de plantilla. En SEAT Components (antiga Gearbox) es treballa tots els caps de setmana per arribar a la producció que s'ha de realitzar de dilluns a divendres, generant-se així una acumulació d'hores pendents de gaudi que a hores d'ara supera les 130.000. D'aquesta forma no es donen els dies de descans pertinents, incomplint-se així de manera constant i traïdora alguns dels articles del conveni al que a jornada laboral es refereix. Al seu torn, i de forma paradoxal i inexplicable, es produeix una situació de incessant reducció de plantilla al taller.

D'altra banda, és evident una manca de personal a la fàbrica de Martorell per seguir produint amb normalitat, donat l'augment de previsions de vendes en els propers mesos. Però acomiadar 200 treballadors d'ETT per no realitzar-contracte fix de SEAT en els termes que marca la llei, i intentar suplir-los amb els 50 desplaçats de SEAT Components delata una política laboral del tot irregular i inacceptable.

Aquesta vulneració dels drets laborals dels treballadors, l'incompliment de la llei i les mentides de la direcció de SEAT Components van desencadenar el dia 22 de desembre l'anunci de la vaga indefinida.

Des de fa anys, la política del grup VW a l'estat espanyol ha estat la d'obtenir el major benefici amb el mínim cost a força de vulnerar una i altra vegada els drets dels treballadors. Això no és més que un altre exemple de com la multinacional ofereix una cara amable davant l'opinió pública i una altra agressiva i despietada davant la plantilla. Després de l'escàndol patit després del descobriment del frau dels motors dièsel, el grup VW a Espanya insisteix en la mentida i l'engany forçant unes polítiques antisocials, i beneficiant a més de quantioses ajudes públiques que només reverteixen en la societat alemanya, deixant als seus treballadors espanyols en situacions laborals precàries.

Així doncs, després del fracàs de la mediació, la CGT es mantindrà ferm amb la vaga en defensa dels drets dels treballadors i en contra dels abusos i actuacions al marge de la llei del grup VW.

Salut.

CGT SEAT COMPONENTES

Per a més informació:
• Enrique Fernández Pérez 696.881.672
Secretari d'Acció Sindical de CGT a SEAT Componentes
• Juan Antonio Fernández Lozano 657.788.613
Secretari General de CGT a SEAT Componentes
• Jesús Ramón Dorado 639.623.168
Secretari de Comunicació de CGT a SEAT Componentes

Prat de Llobregat a 7 gener 2016


CONVOQUEM VAGA INDEFINIDA A SEAT COMPONENTES DES DEL 7 DE GENER

LA DIRECCIÓ DE SEAT COMPONENTES (EL PRAT DE LLOBREGAT) ESTÀ EXECUTANT 50 TRASLLATS FORÇOSOS A LA PLANTA DE SEAT MARTORELL DE MANERA UNILATERAL I MESQUINA, BASANT-SE EN UNA MENTIDA I AL MARGE DE LA REPRESENTACIÓ SOCIAL.

Ahir, 22 de desembre, el mateix dia que ens anàvem de vacances, l'empresa anunciava que durà a terme el trasllat forçós de 50 companys a Martorell, justificats amb la gran mentida de l'excedent de personal, en una empresa en què la borsa d'hores pendents de gaudi és de més de 130.000 i el treball en festius és una cosa generalitzada, amb una mitjana de 380 persones treballant cada cap de setmana per poder arribar a les produccions exigides. La mentida és palesa.

La notificació es va dur a terme sense cap criteri objectiu, assenyalant a la gent directament i buscant el càstig, afectant en molts casos a la conciliació familiar i canviant substancialment les condicions de treball dels afectats.

Davant aquesta situació, la CGT juntament amb les altres organitzacions sindicals (UGT i CCOO), convoquem el dia 7 de gener a les 6 del matí assemblea general i vaga indefinida fins que tornin els treballadors que han estat traslladats forçosament.