CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es duplica el nombre de llars catalanes que no reben cap ingrés i ja són més de 118.500 famílies

Diumenge, 23 desembre, 2012
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

El nombre de llars catalanes que no reben cap tipus d'ingrés - ni de treball ni subsidis per atur o pensions - s'ha duplicat des de l'inici de la crisi, passant de 57.000 el 2007 a més de 118.500 el 2011, segons dades del informe del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC).

El nombre de llars catalanes que no reben cap tipus d'ingrés - ni de treball ni subsidis per atur o pensions - s'ha duplicat des de l'inici de la crisi, passant de 57.000 el 2007 a ​​més de 118.500 el 2011 , segons dades del informe del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC).

L'informe avalua el risc de pobresa relacionat amb el mercat laboral i conclou que el nombre de llars en què tots els seus membres estan en atur s'ha multiplicat per cinc entre 2007 i 2012 , i per tres i mig els que el principal sustentador de la família no té feina. Sobre el risc de pobresa - situació transitòria -, l'informe apunta que els aturats tenen una taxa del 30%, a diferència de les persones ocupades , que és del 13,7%. També determina que des del 2010, les llars amb fills dependents - en edat de treballar però aturats - el risc de pobresa s'ha disparat fins al 59%, enfront del 6,9% de les llars sense fills dependents. En el conjunt de la Unió Europea (UE), segons dades de l'Eurostat recollides per l'informe, Espanya està entre els països amb una taxa de pobresa a la feina més alta, 12,7% enfront de la mitjana europea del 8,5%, només superada per Grècia i Romania.

L'estudi remarca un "elevat risc de pobresa" entre la població ocupada següent: autònoms, contractats temporalment o amb jornada parcial, treballadors del sector immobiliari, de la construcció, l'agricultura i la pesca. Els perfils més vulnerables que retrata l'informe són homes d'origen immigrant de més de 45 anys que només han treballat en un tipus d'ocupació; dones soles i dones immigrants amb dificultats de parlar català o castellà, joves de famílies desestructurades; persones hipotecades, persones poc qualificades; administratius i investigadors.

Per això, el CTESC recomana "reforçar el diàleg social i la protecció a persones amb risc de pobresa", encara que tinguin feina, millorar els instruments per lluitar contra aquest risc i garantir la cobertura de les necessitats bàsiques, a més de millorar l'eficiència de les polítiques actives d'ocupació.

FONT: CATALUNYAPRESS.CAT

Més informació:

- CTESC

- Informe complet:

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció