CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es firma el Preacord de Conveni de Transports de Barcelona, S.A. (autobusos de TMB)

Divendres, 8 gener, 2010

Finalment el dimarts 5 de gener s’ha arribat a un Preacord de Conveni Col·lectiu 2009-2012, pendent de ser aprovat o no per l’Assemblea General de Treballadors/es.

En el transcurs de la negociació des del Comitè de Conveni s’ha anat informant oportunament del seu desenvolupament i dels seus alts i baixos.

No hi ha dubte que la Direcció, després de la sentència que ens va donar la raó als treballadors/es sobre l’Article 41, que va anul·lar la “escogida” i els calendaris que ens pretenien imposar, junt amb la posició ferma demostrada en tot moment per la plantilla, ha hagut de canviar d’estratègia i finalment ha entrat en raó.

El redactat que s’ha firmat millora amb escreix la proposta d’Abril i porta per fi els dos dies per a tota la plantilla i s’aproxima prou als nostres objectius en matèria de jornades, Reial Decret i sous. En altres temes plantejats es queda curt ajornant la seva solució a futures negociacions.

2 DIES PER A TOTS I TOTES:

En aquest preacord els dos dies, aconseguits amb la lluita, són una realitat per a tots els col·lectius. Avui ja es pot afirmar, sense cap tipus de dubte, que gràcies a les mobilitzacions dels conductors/es tot el personal de TB podrà gaudir de dos dies de descans reals o de mitjana a la setmana.

Per als conductors, a banda del calendari del Bus Turístic, s’obri la possibilitat de triar entre 3 sistemes diferents: G/72, G/65 (antic 50) i G57 (antic 40/12). Tots ells millorats.

La resta de treballadors/es d’explotació que actualment estan en els grups 50 aniran en principi al G65 fins que la Comissió d’Explotació o d’Administració pacti a què calendaris es poden inscriure aquests col·lectius de companys/es.

Material Mòbil augmentarà també els seus descansos fins a arribar als 140, quedant el seu calendari pendent de negociació en la Comissió de Material Mòbil.

Durant la negociació en aquestes comissions és quan la resta de col·lectius podran decidir estrènyer i aconseguir encara més millores. Tot dependrà d’ells/es. Des del Comitè de Conveni estarem, com sempre, al costat dels què lluiten.

JORNADA:

La jornada anual es redueix 8 hores en el 2010 i 8 hores més en el 2011.

MILLORES ECONÒMIQUES:

Endarreriments: 2009: IPC real (si és positiu) més un pagament únic per a tota la plantilla de 600€, si no passa de l’1% de pujada.
2010: IPC previst* més 0.25% més una paga d’objectius de 120€
2011: IPC previst* més 0.25% més una paga d’objectius per determinar
2012: IPC previst* més 0.25% més una paga d’objectius per determinar
*la revisió del IPC previst es revisarà sempre a l’alça.

CONDUCTORS/ES:

30 minuts de descans retribuïts dins de la jornada ordinària (RD902).
10 minuts per possibles incidències retribuïts (5 minuts en el 2010 i 5 més en el 2012).

Partits: els 20 primers minuts del partit seran descans dins de la jornada ordinària.

Tot el temps que excedeixi de la jornada mínima efectiva (7h 8m 2010 i 7h 6m en el 2011-12) es cobrarà íntegrament. També es podrà compensar amb descans segons sigui la decisió del conductor/a.

Al final del conveni la jornada efectiva d’un conductor es reduirà en 130h, sense pèrdua del poder adquisitiu.

RESTA DE COL·LECTIUS:

15 minuts diaris de descans seran retribuïts en el 2010.
I en el 2011, 5 minuts diaris més per a arribar així als 20 minuts.

- Pots llegir el redactat complet del Preacord de Conveni Col·lectiu ací:
http://www.cgtbus.com/docs/actualitat/preacordconveni09-12.pdf

- Pots llegir l’Acta del Preacord de Conveni Col·lectiu ací:
http://www.cgtbus.com/docs/actualitat/actapreacord09-12.pdf

- Acta Nº56 de la mesa negociadora on el Comitè de Conveni indica que una Assemblea General de Treballadors/es decidirà si s’accepta o no el Preacord (P. 3):
http://www.cgtbus.com/docs/actualitat/acta%20num%2056.pdf

- També pots trobar-ho penjat en el plafó sindical.


Assemblea General de Treballadors/es:
19 de gener a les 10h i a les 17h en Cotxeres de Sants

Ara és important que tots els treballadors/es llegeixin atentament el Preacord de Conveni col·lectiu i la seva Acta i, finalment, donin la seva opinió i votin en l'Assemblea General de Treballadors/es que es realitzarà dimarts vinent 19 de gener a les 10 h i a les 17 h a les Cotxeres de Sants.

No hi faltis, es decidirà el teu futur laboral!


Més informació:

- Comitè de Conveni - Transports de Barcelona

- Secció Sindical de la CGT de Catalunya a Transports de Barcelona