CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es manté l’ocupació del rectorat de la UB com a element aglutinador de la lluita contra el Pla Bolonya

Dimecres, 24 desembre, 2008

Estudiants de diferents universitats catalanes ocuparan conjuntament el rectorat de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona durant tot aquest Nadal. Així ho van anunciar en una roda de premsa realitzada el dia 19 de desembre en la què van tornar a rebutjar el procés de Bolonya i van condemnar les paraules del conseller Huguet i les darreres accions dels Mossos.


El divendres 19 a les 19h va ser el moment en que vàries facultats ocupades de les diferents universitats de Barcelona es van traslladar al Rectorat de la UB a mantenir l'ocupació d'aquest edifici (ja ocupat des del 20 de novembre) durant tot el Nadal. Es va realitzar una roda de premsa i a continuació es va obrir el micròfon als moviments socials (entre ells la CGT) perquè puguessin transmetre els seus missatges. En la roda de premsa davant del rectorat ocupat de la UB hi van parlar representants de les universitats de Barcelona (UB, UPC, UPF i UAB), representants del professorat de la UPF i dels sindicats.

Conviden a tothom, activistes, col·lectius i moviments socials a venir i donar suport a aquesta lluita dels estudiants que té una intensitat que no es veia des de feia molts anys, més quan aquesta lluita està sent fortament criminalitzada a nivell mediàtic.

A més, es demana la retirada de les 6 expulsions que el Rectorat de la UAB ha decidit dur a terme a estudiants que es van mobilitzar el curs passat contra Bolonya en el campus de la UAB. Unes expulsions gravíssimes, que s'han dut a terme utilitzant un reglament franquista del 1954 i que suposen un fre al diàleg i un atac al conjunt del moviment estudiantil.

Hi van assistir tant els mitjans de comunicació com estudiants de totes les facultats de les diferents universitats. També hi va haver una àmplia representació de representants dels diferents col·lectius i moviments socials que conformen el teixit associatiu de Catalunya, als quals se'ls havia estès una invitació a l'acte. Aquests representants van donar suport a la lluita estudiantil en contra del procés de Bolonya, en el ben entès que es tracta d'una lluita per preservar la universitat pública i en conseqüència d'una lluita pel benefici de tota la societat.

Els punts que es van tractar van ser l'estat tant l'estat de les mobilitzacions i dels esglaons assolits, com el de la repressió i criminalització que pateix ara mateix el moviment estudiantil. Per a tractar a aquest darrer punt va intervenir un dels estudiants de la UAB que fins fa poc estava amenaçat d'expulsió.

Aquest estudiant va fer públic que a la taula de negociacions del dia 18 a la UAB, es va decidir fer efectiva de manera immediata la resolució de 6 expulsions i 22 amonestacions públiques a estudiants mobilitzats en contra del procés de Bolonya. L'inmediatesa de l'aplicació es va argumentar com a conseqüència directa de les mobilitzacions arreu de l'estat.

S'ha fet palès per les circumstàncies de l'acceleració de la resolució, i pels motius i justificacions donades durant les negociacions, que aquests expedients tenen com a objectiu a reprimir el moviment estudiantil, i no per a sancionar unes conductes determinades, com havien mantingut fins ara.

Les intervencions van finalitzar acompanyades de crits contra el procés de Bolonya, contra la privatització de les universitats públiques i demanant la dimissió del conseller Huguet.


Estudiants de la UAB s'encadenen al rectorat

6 EXPULSATS = 6 ENCADENATS

El 22 de desembre del 2008 a les 10 hores, 6 estudiants de la UAB, en solidaritat amb els 6 expulsats de la mateixa, van entrar al Rectorat i es van encadenar a les portes d'entrada impedint el normal accés per l'entrada principal de l'edifici. La indiferència de l'Equip de Govern present en aquell moment ha estat generalitzada, i han amagat, com fan sempre, els veritables problemes de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L'acció ha durat fins a quarts de 12 quan hi ha hagut un gran desplegament del cos dels antiavalots dels mossos d'esquadra, totalment desproporcionat. Aquest ha procedit a trencar les cadenes que mantenien lligats els estudiants a les portes. En cap moment s'ha produït violència per part dels estudiants, doncs s'ha tractat d'una acció pacífica. A les persones encadenades se les ha identificat i se'ls ha deixat marxar.

Cal posar de relleu que un cop més des del rectorat de la UAB i des de la conselleria d'interior s'ha permès l'entrada de cossos policials en el recinte de la universitat, en aquest cas ni tant sols s'ha buscat el diàleg amb els estudiants en protesta. Aquests fets denoten que des de l'equip de govern no hi ha una veritable actitud de diàleg.

Des del moviment estudiantil volem denunciar la continua repressió i persecució que patim. Ja sigui amb la abundant presència de policies de paisà en les nostres activitats com amb els exagerats desplegaments policials. De la mateixa manera patim la criminalització que es fa del moviment per part del mitjans de comunicació generalistes.

Destaquem també que aquest seguit d'actituds demostren, un cop més, que des de l'equip de govern busquen reprimir les mostres d'un problema real en la universitat enlloc d'abordar aquest problema que afecta a tota la comunitat universitària. Aquesta no creiem que sigui una actitud acceptable d'un rectorat d'una universitat pública, espai que ha de ser la cuna del raonament i el diàleg.

CAP EXPULSIÓ SENSE RESPOSTA!

Kaos en la Red

www.kaosenlared.net/noticia/estudiants-uab-sencadenen-rectorat