CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es penjen al local de la CGT de Lleida contra els símbols feixistes existents a la ciutat

Dissabte, 19 maig, 2007

Des del 17 de maig fins el 20 de maig, tres joves que donen suport a la campanya ciutadana contra els monuments franquistes de la ciutat de Lleida, s'han penjat a la façana de l'edifici dels sindicats a Lleida, des del local de la CGT. Els joves havien de complir un arrest durant aquests dies per una falta de deslluïment de béns immobles, per unes pintades fetes el 20 de novembre de 2005, a través de les quals reivindicaven la retirada del monòlit franquista. Un monòlit que homenatja el feixisme no pot deslluir perquè no ha lluït mai.

Durant aquests 4 dies els tres joves havien de restar tancats les 24 hores del dia, i van decidir fer-ho a la seu de la CGT de Lleida, sense poder-ne sortir en cap cas. Condemnes com aquestes no fan sinó refermar la política de criminalització que s’està duent a terme des del govern tripartit de la Paeria, que s’autoanomena d’esquerres. Amb aquesta acció pretenien denunciar d’una banda la persecució que s’està fent dels diferents col•lectius socials de la ciutat i l’aplicació de mesures clarament desproporcionades amb l’objectiu de criminalitzar aquells col•lectius i persones descontentes i crítiques amb l’actual política municipal. I de l’altra la passivitat de l’ajuntament pel que fa a potenciar la memòria històrica a la nostra ciutat, ja que els carrers resten plens de noms de persones vinculades al règim franquista sense que el tripartit municipal hagi pres cap mesura per retirar-los. En aquest sentit s'exigeix:
- La retirada immediata de la simbologia franquista dels nostres carrers.
- Que en el seu lloc s’homenatgi a les persones de la nostra ciutat vinculades a la lluita per la democràcia, la justícia social i la llibertat del nostre país.
- L’ enderroc del monòlit franquista de la plaça Cervantes, ja que entenem que seva presència és una falta de respecte per a tots aquells presos republicans que van ser obligats a erigir aquest monuments amb el seu patiment per “ gloria a los caidos por dios y por España”.

Així doncs les nostres organitzacions estan fermament compromeses en la recuperació de la memòria històrica com a eina imprescindible per la recuperació dels ideals de llibertat i fraternitat que els nostres avis i avies van defensar en la guerra civil per a exemple de tothom. I creiem necessari no oblidar el que va significar la defensa de les llibertats davant del feixisme que portà a l’exili, la mort i la presó a molts catalans i catalanes i ens neguem a l’oblit i el perdó sense justícia.

Fotos a: www.suportponent.net

Assemblea de Joves de LLeida i CGT Ponent