CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es porta a terme una cadena humana a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona contra les retallades

Dimecres, 12 desembre, 2012

Un centenar de persones han format una cadena humana el dimecres 12 de desembre al voltant de l’edifici de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, en una acció de protesta contra les retallades socials i laborals, organitzada per CGT, CoBas i l'Assemblea del 15M, en coordinació amb altres centres de Catalunya. Després d’una concentració davant l’hospital, que ha obligat a tallar el trànsit durant uns minuts, els treballadors del centre s’han anat agafant de les mans fins a formar la cadena, que s’ha mantingut, simbòlicament, durant poc més d’un minut, i acte seguit s’ha dissolt. Ferran Aiximeno, secretari de la junta de personal de l’Hospital, ha lamentat que la reobertura de sales d’operacions és per «maquillar» números al final d’any, però que no se’n garanteix la continuïtat.

«A partir de l’octubre s’han incrementat els quiròfans i s’han obert gairebé tots els llits; però això, a part de ser despesa extra, no és correcte si només és una mesura fins a l’1 de gener i quan es preveu que l’any vinent tornaran a haver-hi retallades del 15 % o 20 %», ha advertit Aiximeno. «Des del 2011 hem perdut quasi 200 treballadors, i ara al final d’any n’hi ha 68 més que se’ls acaba el contracte i no sabem què passarà amb ells», ha lamentat.

Durant l’acció a l’Hospital Joan XXIII, feta en un ambient festiu, també hi ha intervingut la presidenta de la Junta de Personal de l’Atenció Primària a Tarragona, Gemma Ortega, la qual ha lamentat la situació de tancament d’ambulatoris i l’increment de les llistes d’espera. «Ja fa gairebé un any que protestem en divendres, que vam batejar com “divendres negre”, però amb el temps perd el ressò i cal que fem sentir la nostra veu», ha conclòs Ortega.

Font: delCamp.cat