CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es porta a terme una concentració al Departament de Treball de Tarragona contra l’acomiadament d’un delegat de CGT a Maymo

Dimarts, 23 març, 2010

jpg_maymoint.jpg

Ahir 21 de març al matí, es va realitzar una concentració davant el Departament de Treball de la Generalitat a Tarragona, contra l'acomiadament de Nicasio Malde, delegat de la CGT a l'empresa Maymo, a la qual van participar prop de cinquanta persones pertanyents a la CGT i altres col·lectius. La concentració es va convocar amb motiu de la celebració de l'acte de mediació entre l'empresa i el delegat sindical de la CGT. Aquest acte de mediació no ha procedit, ja que, l'empresa es va negar a readmetre a aquest treballador.

La Secció Sindical de la CGT a l’empresa, dedicada al muntatge, va convocar la concentració per denunciar la situació actual de la mercantil, en concurs de creditors, així com l’acomiadament del membre del comité d’empresa, i per protestar contra la política d’empresa duta a terme pel propietari de Maymo Tarragona SA, Vicente Úbeda.

Davant l'actitud de l'empresa, el sindicat ha interposat una denúncia contra aquesta empresa, ja que critiquen que ha estat acomiadat en realitat, per oposar-se al concurs de creditors que ha presentat l'empresa.

De fet, és el segon cop que acomiaden al delegat de CGT a causa de la seva tasca sindical. El primer cop, va ser readmès després de la pressió dels treballadors de l'empresa. Ara, l'empresa es troba en concurs de creditors i, el rebuig per part d'aquest delegat d'acatar-lo, ha provocat de nou el seu acomiadament. Aquest concurs és una operació de l'empresa per poder acomiadar lliurament tots els actuals treballadors, ja que, ha creat una altra empresa similar per continuar l'activitat.

Fa dos anys, la direcció de l’empresa Maymo va acomiadar al vicepresident del comité d’empresa, Nicasio Malde, quan aquest va reclamar diverses millores establertes per la normartiva laboral com l’augment del salari, la cotització dels complements salarials o la realització de revisions mèdiques, entre altres. No obstant, la resposta dels treballadors va ser contundent: després de tres dies de vaga la plantilla va aconseguir que el delegat fos readmès en el seu lloc de treball.

En aquell moment, l’empresa comptava amb 500 treballadors. Actualment, Maymo Tarragona SA està immersa en un concurs de creditors, ha tornat a acomiadar a Nicasio Malde i el seu propietari ha creat una altra mercantil de nom similar, Mantenimiento y Calderería Maymo S.A.

L’administrador de Maymo és un calc del president de la patronal espanyola. I és que tant Úbeda com Díaz Ferran saben que ningú es fa d’or actuant de forma justa, respectant els drets dels treballadors i pagant les seves quotes puntualment a la Seguretat Social. Mostra d’això és que fa nou mesos Vicente Úbeda adeutava a la Seguretat Social 1.700.000 €uros de la quota empresarial i al mateix temps va deixar d’ingressar la quota obrera, que ascendia a 600.000 €uros, i aproximadament 1.000.000 d’€uros a Hisenda. De forma paradoxal, al mateix temps, Úbeda comprava altres empreses posant al capdavant de les mateixes a homes de palla.

Per denunciar aquests fets i exigir que Maymo mantingui les condicions laborals de la plantilla, la Secció Sindical va convocar a concentrar-se davant del Departament de Treball de Tarragona.

Secció Sindical CGT Maymo i Federació Local de CGT Tarragona