CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es porta a terme una Conferència de Delegats/des de CGT a Lleida

Divendres, 6 març, 2009

DSC00050.jpg

El dia 4-03-09 es va celebrar al local de la Federació Intercomarcal de Lleida de la CGT la I Conferència de Delegats/des. Hi va assistir el Secretari General de la CGT de Catalunya Bruno Valtueña i Paco Martin Secretari d'Organització.

Davant un bon nombre de delegats i militants de la CGT de Lleida, es va fer una extensa exposició de la situació actual principalment de la vessant econòmica i social, greument afectada per la crisi i la recessió i les reivindicacions que la Confederació General del Treball vol plantejà al conjunt de la societat.

Després es va produir un interessant, realista i enriquidor debat al voltant del paper de la CGT en aquesta situació i de la seva capacitat d'incidir en la societat en els seus diferents àmbits -laboral i social- per donar resposta i fer front a aquesta crisi provocada pel sistema capitalista.

Les conclusions van ser gairebé unànimes:

· Cal començar una tasca de treball intern de anàlisi de la nostra situació als diferents sectors de producció, obrint grups de treball que abastin el màxim possible.

· S'ha d'explicar a peu de carrer, de fàbrica, de activitat laboral i social en general, allò que nosaltres veiem amb claredat: la solució a la crisi ha de passar per canvi de sistema que porti a una distribució justa de la riquesa a tot el mon.

· Explicar i coordinar amb altres associacions de tots tipus que també estan properes als nostres plantejaments, les accions que s'haurien de començar a fer per tal d'arribar al objectiu.

· Aquest objectiu es arribar a una contestació enèrgica que podria culminar en una vaga general que fes possible el començament d'aquest canvi del sistema. Això si, hem d'assegurar l’èxit per no patir conseqüències negatives.

Aquest camí ja ha començat dintre de la CGT amb un document de base en el que se exposen les reivindicacions necessàries per anar surti’n d'aquesta nefasta situació. El proper dia 10 es farà una Plenària a Catalunya, prèvia a la que a nivell estatal es celebrarà el 17 d'aquest mateix mes a Barcelona. Es plantejaran diverses mobilitzacions arreu de l'estat que a Catalunya començaran amb una gran manifestació el dia 28 de març.

www.cgtlleida.org