CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es porta a terme una jornada de mobilitzacions el 22 d’octubre a Barcelona: Metro, Autobusos, Parcs i Jardins i altres empreses municipals

Dimarts, 23 octubre, 2012

- Vaga d'Autobusos i Metro

Els treballadors del metro i els autobusos de TMB han fet vaga parcial aquest dilluns 22 d'octubre contra l'aplicació de Reial Decret del govern del PP que contempla entre altres coses la retallada de la seva paga de Nadal. De les 6.30 h a les 9.30 h i de les 17 a les 20 h només han circulat la meitat dels combois que marquen els serveis mínims. Els autobusos circulaven amb servei mínim entre les 9.30 i les 14.30 h i a partir de les vuit del vespre.

- Metro de Barcelona

Més de 500 treballadors del Metro de Barcelona s'han manifestat des de la plaça d'Urquinaona fins a la plaça de Sant Jaume la tarda del dilluns 22 d'octubre. Els manifestants han protestat contra l'aplicació del reial decret del Govern espanyol al sector públic i que suprimeix la paga de Nadal.

Els treballadors del Metro mantenen la convocatòria de vaga de 24 hores per al 31 d’octubre. Una data en què els treballadors d’autobusos també tenien convocada una aturada de 24 hores per al mateix dia, i finalment l’han desconvocada.

Negociacions encallades

Des dels sindicats de Metro asseguren que la negociació amb l’empresa no existeix. Segons denuncien, des del mes de setembre no els ha ofert cap opció per negociar. La proposta de l’empresa que els van oferir és la d’avançar les quatre pagues que tenen a l’any per mitigar l’efecte de la supressió de la paga de Nadal. Això significaria que aquest mes de desembre no cobrarien la paga de Nadal però el mes de gener de 2013 s’avançaria el cobrament de la paga extra del mes de març.

Font: BTV

- Els treballadors d’autobusos de TMB suspenen les aturades parcials i no secundaran la vaga general

Els treballadors d'autobusos de TMB s'han reunit en assemblea el 22 d'octubre, coincidint amb una nova jornada de vaga, a les cotxeres de Sants. En la trobada han decidit desconvocar les aturades parcials de dues hores per torn a partir de demà i durant tres setmanes per tornar a negociar amb l'empresa la retirada del reial decret pel qual se'ls retalla la paga de Nadal. En la reunió els treballadors han dit que no secundaran l'aturada del 31 d'octubre ni la vaga del 14-N.

Els treballadors d’autobusos de TMB no descarten cap via per tal de no perdre la paga de Nadal que TMB els suprimirà en compliment del reial decret que afecta el sector públic. Després de dues setmanes d’aturades parcials de dues hores durant diverses franges horàries i d’explicar als mitjans de comunicació que el conflicte entre treballadors i empresa s’havia enrocat, ara els treballadors d’autobusos tornen a obrir la via del diàleg amb TMB.

Així ho han decidit aquest dilluns en una assemblea en què han acordat suspendre les aturades parcials durant les properes tres setmanes, un marge de temps que consideren suficient per negociar amb l’empresa la no aplicació del reial decret i que se’ls garanteixi el pagament de la paga de Nadal. Els treballadors d’autobusos afirmen que estan disposats a negociar, però insisteixen que, si no s’arriba a cap acord, reprendran les mobilitzacions.

En cas que les converses entre el Comitè d’Empresa i TMB no fructifiquin, els treballadors tenen programades noves vagues parcials. Les convocarien durant la campanya electoral i també durant el Nadal. Tot i que el motiu principal de les aturades ha estat que no els empitjorin les condicions laborals i salarials, els treballadors d’autobusos han decidit no secundar la vaga de Metro convocada el proper dia 31 d’octubre. Tampoc no participaran en la vaga general del 14 de novembre, a la qual estan cridats tots els ciutadans europeus, per les diferències manifestes amb els dos sindicats convocants, CCOO i UGT.

Font: BTV

- Els treballadors d'Autobusos desconvoquen la vaga parcial a TMB, però la reactivaran si no hi ha un acord en 20 dies

Exigeixen que se'ls retornin els diners descomptats des del setembre, en aplicació del decret de retallades del govern espanyol que deixa els treballadors públics sense paga de Nadal.

L’assemblea de treballadors d’autobusos de TMB ha decidit desconvocar aquest dilluns la vaga parcial que havia començat fa dues setmanes amb l’objectiu de fer un gest de bona voluntat i donar un temps a la direcció de l’empresa per obrir novament una taula de negociació que permeti arribar a un acord. Si en 20 dies no s’arriba a cap acord, els treballadors tornaran a fer aturades parcials entre el 12 i el 16 de novembre i entre els dies 19 i 23 del mateix mes, coincidint amb la campanya per a les eleccions al Parlament del 25 de novembre. La protesta, però, es manté activa en el cas dels treballadors del metro.

Els treballadors de l'assemblea han exigit el retorn dels diners que se'ls ha descomptat des del mes de setembre per part de la direcció de l'empresa en concepte de l'aplicació del decret de retallades aprovat pel govern espanyol i que els deixa sense paga de Nadal. La direcció justifica les retallades per l'aplicació de l’esmentat decret i assegura que no té àmbit de competència per poder decidir la no aplicació. Els sindicats amb representació al comitè d'empresa d'autobusos es troben dividit perquè dos d'ells van arribar a un acord que afectaria a uns 1.800 empleats, un 45% de la plantilla actual d'autobusos.

Font: El Triangle

- Treballadors de Parcs i Jardins envolten l'Ajuntament de Barcelona

El dilluns 22 d'octubre més de 200 treballadors de Parcs i Jardins, a més de treballadors de BSM, Tersa... han rodejat l'Ajuntament de Barcelona en protesta contra les retallades, acomiadaments, privatitzacions, etc.

Posteriorment han arribat a la Plaça Sant Jaume la manifestació de les companyes de metro i hem expressat el nostre rebuig conjunt de forma sonés en la porta de l'ajuntament.

http://malesherbes.blogspot.com.es/2012/10/hoy-os-rodeamos-manana-os-ocupamos.html

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció