CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es porta a terme una Jornada Reivindicativa contra el desallotjament de les naus del carrer Puigcerdà de Barcelona i es convoca concentració l’11 de juny a la Ciutat de la Justícia

Dilluns, 10 juny, 2013

Habitants de l’assentament més poblat de Barcelona i artistes solidaris protagonitzen un festival dos dies abans del judici pel desallotjament

El diumenge 9 de juny habitants de les naus del carrer Puigcerdà i artistes solidaris, entre ells l’històric representant de la Nova Cançó Quico Pi de la Serra, han protagonitzat una Jornada Reivindicativa dos dies abans de la celebració del judici pel desallotjament d’aquest assentament, previst per l’11 de juny. Aquest mateix dia també s’ha convocat una concentració a la Ciutat de la Justícia, a les 12 h, per donar suport a les més de 300 persones que es calcula que viuen en aquesta nau i que podrien quedar-se sense habitatge.

Novament la maquinària judicial s’ha posat en funcionament. Després de fallar a favor del desallotjament de la nau de Pere IV, pendent d’executar, el dia 11 de juny, a la Ciutat de la Justícia, tindrà lloc el judici que ha de decidir fins quan poden romandre a la nau de Puigcerdà, del barri del Poblenou, els veïns i veïnes immigrants que hi habiten i que hi treballen en la recollida de ferralla. L’Ajuntament de Barcelona, que lidera Xavier Trias, està esgotant la via administrativa per forçar el desallotjament.

Els habitants de les naus són, per sobre de tot, persones pacífiques i hospitalàries i les seves pretensions són comunes a les de moltes veïnes i famílies: un lloc on viure i treballar dignament. Si han d'abandonar les naus, demanden un reallotjament sostenible i un local on desenvolupar el seu treball, el mateix que reclamen les milers de famílies desnonades per impagament de lloguer o hipoteca o els desocupats que fa anys van perdre el seu lloc de treball.

A fi de donar-los suport, l’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments i les persones que habiten les naus del carrer Puigcerdà han organitzat una jornada reivindicativa el diumenge 9 de juny, amb un dinar popular, passi de documentals, batucada i molta música africana i catalana, convidant els veïns i veïnes del barri i tota la ciutadania de Barcelona a compartir amb nosaltres un dia a la nau, a gaudir de la festa i a acompanyar-nos a reivindicar:

- La regularització de la seva situació
- Un espai on reallotjar-se i poder seguir treballant.

El festival artístic d’aquest diumenge 9 de juny s'ha organitzat per donar veu a les reivindicacions d’aquestes persones i per extendre la solidaritat amb aquest col·lectiu. Des de l’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments reclamem una sortida digna a aquesta situació, que garanteixi els drets a l’habitatge, al treball i a una vida digna per aquestes persones.

Contacte Premsa:
Maria Elena – 607 582 098
Manel Andreu - 639 258 006
Enrique Mosquera - 660 620 669

Per a més informació:

Web: http://www.elpoblenou.cat/index.php/apropem-nos/xarxa-de-suport-als-assentaments
TWITTER: @ASolidriaP9
Hashtag: #son300

Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments