CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es porta a terme una roda de premsa de Kaos en la Red contra la criminalització i per la llibertat d’expressió

Divendres, 15 octubre, 2010

Aquest dijous 14 d'octubre el col·lectiu "Kaos en la Red" va realitzar una roda de premsa a Barcelona en la seu del Sindicat de Periodistes de Catalunya, per a donar resposta als intents de criminalització del seu projecte contrainformatiu i d'altres mitjans de comunicació alternatius.

L'acte va començar a les 17h i va comptar amb les intervencions de Manel Márquez, historiador i fundador de Kaos en la Red, Carlos Tena, periodista i col·laborador, Jordi Mir, professor de la Universitat Pompeu Fabra, Esther Vivas, de Revolta Global - Esquerra Anticapitalista, Bruno Valtueña, Secretari General de CGT a Catalunya i David Fernández, periodista del setmanari "La Directa".

Els ponents van remarcar el caràcter pacífic i democràtic de Kaos en la Red i van denunciar la campanya d'acusacions i desprestigi que s'esta realitzant des de diferents àmbits polítics, policials i jurídics contra els mitjans de comunicació alternatius i contra els moviments socials anticapitalistes, arran de la vaga general del 29 de setembre.

"No ho permetrem, vam lluitar durant la dictadura franquista en favor de la llibertat d'expressió i ho seguirem fent en democràcia", va advertir el fundador de Kaos en la Red, Manel Márquez.

Segons Bruno Valtueña, Secretari General de CGT a Catalunya, aquests atacs contra la llibertat d'expressió reflecteixen la debilitat del sistema, que està preocupat per la contestació dels treballadors amb la vaga de funcionaris i la vaga general del dia 29.

L'activista anticapitalista Esther Vivas va remarcar que aquests atacs es troben emmarcats en un context de criminalització global de l'esquerra social i política i dels mitjans alternatius.

El periodista i col·laborador del mitjà, Carlos Tena, va portar a terme la lectura del manifest redactat pel col·lectiu Kaos en la Red davant els mitjans de comunicació presents.

També es va comptar amb el suport d'un comunicat emès per professors universitaris i llegit per Jordi Mir, professor de la Universitat Pompeu Fabra.

Per la seva banda, el periodista del setmanari "La Directa", David Fernández, va llançar dures crítiques a l'Ajuntament de Barcelona i especialment a la Tinent d'Alcalde Assumpta Escarp, investigada per una polèmica trama de corrupció.

Finalment, Manel Márquez va tancar la seva intervenció advertint que "Sense democràcia, sense llibertat d'expressió, sense dret a la lliure opinió, no podem ser homes i dones lliures".

>>> Podeu veure els vídeos de les diferents intervencions de la roda de premsa anant a:
www.kaosenlared.net/noticia/videos-rueda-prensa-kaos-red-contra-criminalizacion-libertad-expresion