CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es porten a terme concentracions a Reus i Tarragona en el marc de les Marxes contra la Crisi

Dimecres, 12 maig, 2010

Reus 1

En el marc de les Marxes contra la Crisi, s'estan portant a terme a diferents localitats de Catalunya i de la resta de l'Estat espanyol concentracions i actes informatius organitzats per la CGT. Aquest dimecres 12 de maig s'han fet concentracions a Reus (dins els actes de la primavera d'alternatives a la crisi capitalista) i a Tarragona.

- A les 10 h. s'ha fet una concentració informativa al davant de la OTG-INEM de Reus, al passeig Misericòrdia, amb participació de 25 militants de la CGT i l'EIC.

- A les 12 h. s'ha fet una concentració informativa al davant del local que comparteixen la patronal CEPTA, CCOO i UGT, a la Rambla Nova de Tarragona, amb participació d'uns 25 militants de la CGT.

Les concentracions han estat acompanyades del repartiment de fulls informatius, del desplegament d'una pancarta, de megafonia amb consignes, d'una estructura de cartró de promoció de les Marxes contra la Crisi i d'una empaperada de la façana amb cartells, amb uns missatges clars contra la crisi i en demanda de la convocatòria d'una vaga general.

Aquests actes serveixen per a assenyalar els veritables culpables i responsables de la crisi econòmica, uns per activa i els altres per passiva.

També s'ha informat que CGT Tarragona organitza un autocar per anar a Madrid aquest diumenge 16 de maig per participar al final de les Marxes contra la Crisi i a la manifestació unitària contra la cimera de la Unió Europea.

De l’1 al 16 de Maig: Marxes a Madrid contra la crisi i Manifestació final a Madrid contra la cimera de la Unió Europea

Amb el 1r de Maig com inici de la campanya, la CGT es posava en marxa contra la crisi de l’1 al 16 de maig, amb accions, concentracions i manifestacions al llarg de les rutes de les marxes, per a confluir a Madrid el diumenge 16 de Maig.

Després de l’acte de trobada de les marxes, ens unirem a la gran manifestació unitària que es portarà a terme a Madrid en contra de la nefasta presidència europea espanyola, les polítiques econòmiques i socials de la Unió Europea, i els objectius de la cimera UE-Con Sud Llatinoamericà que es realitzarà en aquestes dates a Madrid. Del 14 al 18 de Maig a Madrid, un ampli llistat de col·lectius i organitzacions portaran a terme un seguit d’activitats i mobilitzacions, amb motiu de la reunió de Presidents de la Unió Europea.

La realització d’aquestes Marxes Confederals s'emmarca en el treball de construcció de la mobilització social que ens condueixi a la Vaga General, al costat d’altres accions, mobilitzacions… descentralitzades per territoris i sectors que periòdicament s’estan ja organitzant i desenvolupant i que dia a dia ens permeten tenir presència en el carrer, defensant els drets laborals i socials.

LLOCS DE COMENÇAMENT DE LES MARXES

1. Andalusia – Madrid.

2. Lisboa (Tractat de Lisboa) – Madrid

3. Galícia – Astúries - Cantàbria – Euskadi – Castella-Lleó – Madrid.

4. Catalunya – Aragó – Madrid

5. País València i Murcia - Madrid.

Planificació de l’arribada a Madrid el 16 de maig

S’organitzarà l’arribada entre el SP Confederal i la Territorial de Madrid CLM i Extremadura. Es vol arribar a Madrid i recórrer els últims Km. (1,30 hores caminant, per tant, 3-4 km) per a confluir en una Concentració Final.

Participarem com CGT en la Manifestació del dia 16 de Maig a Madrid, amb identitat pròpia, juntament amb la resta d’organitzacions i moviments socials que s’estan mobilitzant contra la Unió Europea i el sistema capitalista. La confluència amb la resta d’organitzacions socials és una bona eina per a seguir construint la mobilització social i laboral i una bona forma que CGT segueixi convertint-se en el referent sindical de lluita que els treballadors tenen plantejada contra aquesta crisi.

9.30 hores: Arribada de les 4 Marxes a Madrid.

De les 10 a les 12 hores, MARXA PELS CARRERS DE MADRID de les quatre columnes, fins a la Plaça de Atocha.

De les 12 a les 12,30 hores, MÍTING EN LA PLAÇA DE ATOCHA. Intervindran el SG de CGT, al costat dels SG de les Territorials capçaleres de les Marxes (Catalunya, Castilla-León, València, Andalusia i Madrid), i un portaveu de les organitzacions internacionals convidades.

De 13,00 a 15,00 hores, MANIFESTACIÓ UNITÀRIA. De la Plaça de Cibeles a la Puerta del Sol. Manifestació contra la cimera de caps d’estat de la UE, màxims responsables de la política neoliberal i contra els drets dels treballadors que sofrim a tota Europa.

Planificació de les Marxes

a) Actualment, des de cada Territorial, es treballa en el procés organitzatiu dels recorreguts de les diferents Marxes.

b) Existeix una Marxa que s’inicia des de Lisboa, que estem organitzant conjuntament amb Ecologistes en Acció, Baladre i altres col·lectius, que està definint les etapes del seu recorregut: 5 maig – Lisboa; 6 maig – Badajoz; 7 maig - Mèrida; 8 maig – Càceres; 9 maig – Plasencia; 10 maig – Navalmoral; 11 maig – Talavera; 12 maig – Toledo; 13 maig – Alcorcón; 14 maig - Madrid

c) Autobusos a Madrid: des de diferents localitats sortiran autobusos la nit del dia 15, que arribaran a Madrid entre les 8 i les 9 h. del matí del dia 16, als punts de sortida de la part final de les marxes. Des de CGT Tarragona s'està organitzant un autobús.


- Al Reus Digital:

La CGT es concentra a l'oficina de l'INEM a Reus per protestar contra la crisi

www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=13069

- A Pobleviu:

Actes de suport a Reus i a Tarragona a la marxa contra la crisi de Madrid

www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1492