CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es preparen actes de protesta a Tarragona en contra del tancament del servei d’urgències nocturn dels CAPs

Dijous, 21 juliol, 2011

La Plataforma Ciutadana per la Defensa dels Drets Públics ha acordat emprendre un seguit de mesures reivindicatives com a mostra de protesta a la decisió del Departament de Salut de la Generalitat de tancar, en horari nocturn, el servei d’urgència dels CAP Muralles de Tarragona, Sant Salvador i Bonavista. Unes mesures de protesta que compten amb el suport de l’acampada TGN i dels membres del moviment Democràcia Real Ja! de la ciutat.

La primera acció que tenen previst engegar és l’organització de concentracions assembleàries públiques, on pot sumar-s’hi qualsevol ciutadà, als tres centres sanitaris afectats per la decisió. Totes tindran lloc al voltant de les 20h, i en elles, segons la Plataforma, es farà una valoració de la situació, es recolliran les inquietuds tant dels pacients com del personal, alhora que s’informarà de les retallades no tan sols en l’àmbit sanitari, sinó que les informacions també s’extrapolaran a altres àrees com l’ensenyament.

La primera actuació s’iniciarà al CAP de Sant Salvador, el proper dia 21 de juliol; seguidament, el dia 26 l’acte es repetirà al centre Muralles, i conclourà el cicle el dia 28 a Bonavista. Més endavant, i coincidint amb les festes de Sant Magí, 20 d'agost; els tres col·lectius socials establiran un punt d’informació, on a la vegada elaboraran i oferiran tapes al ciutadà, amb l’objectiu de recaptar fons de cara a les pròximes campanyes.

També informen que estan preparant accions per donar suport als afectats de desnonaments; el passat dijous 14 es va celebrar una reunió a la Casa del Mar per potenciar la constitució de la Plataforma no al desnonament, on actualment sols hi ha unes 3 famílies. El diumenge 17 de juliol al vespre es va fer una xerrada informativa a la plaça de la Font, i el dijous 28 a les 19h està prevista una assemblea de Tarragona i voltants, també davant l'ajuntament.

Finalment, el darrer acte que Plataforma vol dur a terme és encapçalar una nova manifestació. Tot i que tot sembla apuntar que es podria celebrar entre els mesos de setembre i octubre, encara falta concretar una data exacta, i saber quin serà el recorregut a seguir. Encara que s'especula que podria ser el 15 d'octubre, ja que coincideix amb la trobada dels eurodiputats per al pacte de l'euro.

>>> Informació extreta de Pobleviu

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció