CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es preparen noves mobilitzacions en suport a les desallotjades de les naus del Poble Nou davant la falta de solucions per part de l’Administració

Divendres, 7 febrer, 2014

L'Assemblea Solidària denuncia l'incompliment de les administracions respecte les desallotjades de les naus

L'Assemblea Solidària contra els Desallotjaments ha denunciat, el migdia del divendres 7 de febrer i en roda de premsa, l'incompliment que veuen en gran part dels acords assolits, pel que fa a l’habitatge, al treball i als papers per a les persones desallotjades de les naus que hi havia als carrers Puigcerdà i Pere IV. Assenyalen les tres administracions implicades en l'afer: l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat catalana i la Subdelegació del Govern espanyol.

Manel Andreu, un dels portaveus de l'assemblea, ha explicat que la subdelegació s'ha desdit dels compromisos que havia adquirit amb les desallotjades. “L'Ajuntament de Barcelona va tramitar un redactat que equivaldria a un informe d'arrelament i la Generalitat el va trametre a la Subdelegació del Govern”, explica Andreu, “però aquesta administració se'n desdiu d'allò acordat”, assegura. El membre de l'Assemblea Solidària afirma que, dels 70 permisos de residència i treball que aquest organisme havia d'expedir, la subdelegació informa que només se n'haurien concedit quatre i a persones de les quals no se n'ha facilitat ni el nom ni cap dada que permeti identificar-les.

Noves mobilitzacions per denunciar la situació de les desallotjades i de les migrades en general

Dijous 6 de febrer, l’Església de Sant Bernat Calbó va acollir una assemblea on les desallotjades van acordar que el proper dissabte dia 15 de febrer es duria a terme una ocupació simbòlica del solar on abans hi havia la nau del carrer Puigcerdà. “La nau ja no existeix, però les persones que hi vivien sí, per això volem dur a terme aquesta acció”, explica Manel Andreu.

Per l'Assemblea Solidària, el punt àlgid d'aquestes mobilitzacions s'assolirà el proper diumenge 23 de febrer, coincidint amb l'aniversari de les tancades i de la vaga de fam que es va iniciar el gener de 2001 a l'Església del Pi del barri de Sant Ildefons de Cornellà. Andreu ha afirmat que la mobilització del 23 de febrer va molt més enllà de la que sostenen les antigues habitants de les naus desallotjades, ja que, segons el portaveu de l'assemblea, és una forma de demostrar que “en aquests últims 13 anys la situació no ha millorat per a les persones migrades, sinó tot el contrari”.

* Notícia publicada al setmanari Directa

http://www.directa.cat/noticia/lassemblea-solidaria-denuncia-lincompliment-les-administracions-respecte-les-desallotjades-l

Sobre l’incompliment dels compromisos de l’administració amb els habitants de les naus del Poblenou i l’anunci de noves mobilitzacions

Malgrat les promeses de les administracions, sis mesos després dels desallotjaments de les naus de Puigcerdà i Pere IV les persones que hi treballaven i vivien continuen en la vulnerabilitat i la més absoluta incertesa sobre el seu futur. A les darreres reunions amb les administracions i a través del seguiment que es realitza cada setmana, els col·lectius agrupats en l’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments hem comfirmat que segueixen incomplint-se gran part dels acords pel que fa l’habitatge, el treball i els papers assolits per les tres administracions: Ajuntament, Generalitat i Subdelegació de Govern. Volem posar un especial èmfasi, no obstant, en el cas de la Subdelegació de Govern que segueix sense donar resposta sobre els “papers” presentat de 70 persones.

Per aquest motiu, hem convocat als mitjans de comunicació a una Roda de Premsa el divendres 7 de Febrer a les 11 h a l’Ateneu Popular de la Flor de Maig per traslladar el balanç que realitzem fins el moment d’aquesta lluita i anunciar noves mobilitzacions. El dia abans, el dijous 6 de Febrer a les 18 hores a l’Església de Sant Bernat Calbó (Pl. Bernat Calbó), havíem convocat una assemblea general de les persones desallotjades i a la roda de premsa s’ha informat dels acords assolits.

Les accions que s’anunciïn estaran en el marc d’una campanya de mobilització per la igualtat de drets, el moment més àlgid del qual serà el proper diumenge 23 de Febrer, coincidint amb el 13 aniversari de l’inici de les tancades i vaga de fam a les esglésies catalanes, que va finalitzar amb la regularització del col·lectiu immigrant en lluita.

Per a més informació:
Web: http://assembleasolidaria.org/
TWITTER: @ASolidriaP9

Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments