CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es presenta a València i Gandia la guia per a l’autodefensa de treballadors i treballadores en situació precària editada per CGT Catalunya

Dimecres, 11 març, 2015
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

CGT presenta a València i Gandia una guia per a l’autodefensa de treballadors i treballadores en situació precària

La “Petita Guia d’Autodefensa Laboral per a Precàries”, elaborada per la CGT de Catalunya, serà presentada a València i a Gandia els pròxims 12 i 13 de març. Els encarregats d’explicar en els locals de la CGT a ambdues ciutats els continguts d’aquesta interessant eina per a la defensa dels drets laborals, seran Josep García Vázquez (Secretari de Formació CGT-Catalunya) i Moisès Rial Medina (Secretari de Comunicació CGT-Catalunya)

La guia, editada l’any 2014, respón a preguntes essencials per a qualsevol treballador: “M’han fet un contracte temporal, com sé si és correcte?; Treballo en negre, sense cap contracte. Puc protestar?; Treballo més hores i fent una feina diferent de la que consta en el meu contracte. Ho puc denunciar?; Treballo sense papers. Tinc drets laborals?; Què és un Conveni Col·lectiu? Quin se m’aplica?; M’han acomiadat, què puc fer?; Vull organitzar-me per a defensar-me a la feina, què haig de fer?”

Tal i com destaca Marc Banyuls, Secretari de Formació de CGT del País Valencià, “La Guia desmunta molts mites al voltant de la precarietat en matèria com acomiadaments, contractes temporals o persones en situació irregular i ens mostras drets que, moltes vegades sense saber-ho, tenim el precariat, així com els mecanismes de defensa per combatre totes aquestes situacions”.

Així mateix, i vista la situació, continua Banyuls “Necessitem estar formades i unides. És l'única manera de no seguir patint situacions d'indefensió laboral o, parlant clar, d'explotació”.

Les presentacions tindran lloc dijous 12 de març a les 18h en el local de CGT a València (Biblioteca Llibertària Ferrer i Guàrdia, Av. del Cid, 154, 3ª Planta); i divendres 13 de març a les 18h també, en el local de CGT a Gandia (C/ Pintor Sorolla, 39). En elles, a més de fer-se l'exposició de la guía, es desenvoluparà un debat.

Finalment, el responsable de Formació de CGT-PV assenyala la intenció de “Fer una crida de les Marxes de la Dignitat, que de nou, tornaran a Madrid”, perquè “Cal donar una resposta a aquest govern que pregona que la crisi és cosa del passat, ha de sentir-nos i saber que no estem disposats a acceptar una situació on diàriament les persones viuen autèntics drames. Però també perquè sàpiguen, que en aquest any electoral, no anem a donar una xec en blanc a ningú i que hi ha un poble organitzat disposat a que no trepitgin els seus drets fonamentals”.

Gabinet de Premsa CGT-PV

11 de març de 2015
http://www.cgtpv.org/12-i-13-m-Valencia-i-Gandia.html

Més informació:

Petita guia d’autodefensa laboral per a precàries
Petita Guia d’Autodefensa Laboral per a Precàries realitzada per les Secretaries de Formació, Jurídica, Salut Laboral i Comunicació de la CGT de Catalunya:
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article10484#.VQBcSfmG-Sp

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció