CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es presenta per part de la marea blava i les organitzacions que li donen suport el #CORRESCALES 2016: manifestació de 800 quilòmetres i micromecenatge, dimarts 5 de gener a Barcelona

Dilluns, 4 gener, 2016

Streaming de la roda de premsa a Can Batlló (Barcelona). Inici a minut 7.53 a vídeo:

CONVOCATÒRIA DE RODA DE PREMSA

La Marea Blava torna de nou, però no ho fa sola. Ara, amb un projecte col·lectiu de gran abast, el crowdfunding social més gran mai fet, i una manifestació de 800km que acabarà a Barcelona.

Dimarts, 5 de gener a les 11.30 hores a Can Batlló, la Marea Blava presentarà als mitjans el CORRESCALES’2016
, en què intervindran una trentena de membres de la xarxa d’organitzacions, col·lectius i persones que hi participen.

El Correscales és un dels projectes socials i col·lectius, construïts i cofinançats cooperativament, més grans dels darrers temps a Catalunya, al País Basc i l’Estat espanyol.

La posada en escena del CORRESCALES 2016 es farà a través d’un espectacular desplegament de mitjans i activitats populars al llarg d’una manifestació ininterrompuda de 800 kilòmetres corrent. Amb l’objectiu de denunciar la precarització, agrair els suports rebuts i compartir experiències de lluita per dignificar les condicions de vida i treball. Un esdeveniment amb sortida a Bilbao i arribada massiva a Barcelona a finals de febrer després d’una caravana de 80 relleus i més de 80 localitats recorregudes en 4 dies.

#correscales 800 quilometres d´ajuda mútua

En poc més de 10 dies, la campanya de crowdfunding a goteo.cc/correscales ha aconseguit superar la barrera del 50% del mínim necessari per fer realitat aquest projecte col·lectiu d’ajuda mútua.

#correscales 800 Quilòmetres de Bilbao a Barcelona

Més de 80 col·lectius i persones solidàries d’arreu de l’Estat
han fet possible superar ja la xifra dels 50.000€
d’una cursa contrarellotge per fer realitat el
crowdfunding social més gran mai fet.

A l’entorn d’aquest projecte s’apleguen diversos moviments socials, organitzacions sindicals de base, col·lectius i una àmplia xarxa de persones de Catalunya, Àlaba, Biscaia, Guipúscoa, Navarra i diferents indrets de l’Estat, que comparteixen l’objectiu comú d’encetar un projecte col·lectiu d’ajuda mútua per la dignitat i condicions de treball dels treballadors i treballadores d’un sector altament rendible i alhora fragmentat i precaritzat com el de les Telecomunicacions. Un sector estratègic, anteriorment sota control i provisió pública, que com d’altres no està exempt del clientelisme polític. En el que tot i l’altíssima fragmentació, la primavera passada es va alçar contra una nova ofensiva de precarització de les condicions de treball en una vaga indefinida simultània de tres mesos dels instal·ladors/es de diferents empreses contratistes, subcontratistes i autònoms dependents que proveeixen serveis de Telefònica-Movistar.

DIA: DIMARTS 5 DE GENER
HORA: 11.30h.
LLOC: CAN BATLLÓ. Els accessos estan situats al Carrer Constitució nº 19. (Cantonada c/Mossen Andreu Oller , al costat de l´església de Sant Medir) i al C/Parcerissas nº 17; al barri de la bordeta. Es facilitarà l´accés al recinte als vehicles de premsa. ATENCIÓ A LA PREMSA: Javier Marco i Ernest Gutiérrez(63.87.89.58)