CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es realitzen concentracions a Vic i Manresa per protestar contra l’ERO presentat per l’empresa MotorVic

Divendres, 1 maig, 2009

Imagen055.jpg

Els treballadors de MotorVic SA s'han mobilitzat aquest dijous 30 d'abril realitzant concentracions d'11 a 13 h. davant als centres de treball de l’empresa a Vic i Manresa per protestar contra l’ERO presentat per l'Empresa, i en resposta a la poca disposició que mostra l'Empresa per arribar a la solució del conflicte presentat per la mateixa. L'ERO afecta 14 treballadors.

Per a la CGT queda clara la intenció de l'Empresa d'aprofitar la "crisis económica" per reduir plantilla. S'han plantejat diferents opcions per tal de solucionar la situació: ERE temporal de tota la plantilla fins que la situació de les vendes remonti, recol·locació del treballador amb mes antiguitat per millorar la situació de la resta d'afectats, prejubilacions,..... Totes elles han estat descartades per l'Empresa i no ha mostrat cap interes real d'arribar a un acord.

Per tot aixó s'han esgotat les vies de negociació i ens hem de dirigir a la mediació de l'administració. En tot moment ha quedat clara la intenció per part dels treballadors de negociar, però no podem dir el mateix de l'Empresa. Després de presentar l'ERO formalment el 16/3/09 ens hem reunit diverses vegades:

- 16 de març : es presenta l'ERO, reunió informativa.
- 20 de març : es demana per la part social documentació que acrediti el que planteja l'Empresa.
- 7 d'Abril : es manifesten les postures de cada part
- 14 d'abril : l'Empresa respon a la part social.
- 28 d'abril : L'Empresa s'aixeca de la taula, donant per finalitzada les reunions a dues parts.

En tot aquest temps l'Empresa tan sols s'ha mogut aplicant-li un expedient temporal a una afectada i prejubilant-ne a un altre. Es podia haver solucionat això sense haver presentat un expedient, pero segons la nostra opinió s'esta aprofitant per treure a a 4 treballadors amb antiguitat implicant a gent amb poca antiguitat per tal de amb el cost de dos fer fora a 12 treballadors. Set del afectats tenen menys de quatre anys d'antiguitat, quatre menys de dotze i un 37 anys. L'Empresa al·lega la disminució de vendes i tan sols un es comercial, diu que les entrades al taller s'han reduit i als clients els dona hora a dies vista per falta de personal, i elimina la secció de recanvis (un taller oficial sense secció de recanvis?????). De fet en el grup familiar d'Empreses familiar s'esta creant Rovira Recanvis.

A finals de l'any passat en una entrevista en una publicació de l'Osona el propietari Sr. Rovira afirmava la bona situació del grup.

Davant d'aquesta situació els treballadors afectats volen fer pública la seva situació, comptant amb tot el suport de la CGT.

El treballadors, assessorats per CGT i UGT, proposen convertir l’ERO d’Extinció de contractes en una suspensió temporal, es queixen de la manca de voluntat de l’empresa d’arribar a un acord després de 1 més de negociació, i que l’ERO presentat no té causa clara i té grans arbitrarietats que no es correspon a la situació real de l’empresa. L’empresa també té un centre de treball a Terrassa.

El dilluns dia 4 de Maig es tornaran a realitzar les concentracions a Manresa i a Vic, d'11 a 13h davant de MotorVic, concessionari oficial Volkswagen:

A Manresa: Passeig del Riu 48

A Vic: C/ Pruit 2 - Polígon Malloles

CGT Manresa

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció