CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es realitzen reunions de Dones Llibertàries i d’Acció Social de la CGT de Catalunya

Dijous, 5 juny, 2008

El dissabte 31 de maig es van portar a terme a Barcelona dues reunions dins l'àmbit de la CGT de Catalunya, ambdues amb una bona assistència i participació. La primera d'elles va ser la que van fer el grup de Dones Llibertàries en els locals de la CGT a Barcelona. La segona la que va fer la xarxa d'acció social de la CGT de Catalunya a l'Ateneu Popular La Torna.


Reunió de Dones Llibertàries

El dissabte dia 31 de maig pel matí es va fer la segona reunió de Dones Llibertàries a la seu del Sindicat a Barcelona. Els punts dels quals es va parlar a la reunió són els següents:

- Es posa de manifest que hi ha la necessitat d’impulsar el col·lectiu i de visibilitzar-lo. En aquest sentit doncs, es reitera la importància de fer reunions periòdiques i de disposar d’un petit espai on dipositar material i on poder-nos reunir.

- La primera de les activitats que es prepara com a Dones Llibertàries és un taller d’autodefensa que es realitzarà a Barcelona durant quatre dissabtes els mesos de setembre i octubre. S’editaran díptics informatius i cartells.

- Es proposa que a la pàgina web del sindicat hi hagi un espai específic per a Dones Llibertàries. Seria un espai ideal per tal de penjar i consultar material que es vagi generant o que sigui interessant.

- Així mateix s’estableix el compromís de publicar un article al Catalunya cada mes.

- Es constata que hi ha alguns temes importants i que ens afecten especialment i que no hem tingut l’oportunitat de parlar-ne, discutir-los i treballar-los. És per això que decidim que de cara a la propera tardor organitzarem jornades específiques sobre diferents temes.

Reunió d'Acció Social

El dissabte 31 de maig per la tarda es va fer reunió d’Acció Social de la CGT de Catalunya a l’Ateneu La Torna, al barri de Gràcia de Barcelona, amb l'assistència de representants de les Federacions de Tarragona, Garraf, Lleida, Baix Camp, Baix Llobregat, Maresme i Terrassa, així com diverses persones a títol individual.

Els punts dels quals es va parlar a la reunió són els següents:

- Roda dels sindicats presents en la reunió per explicar el treball que han estat realitzant durant els últims mesos.

- Es constata la necessitat de treballar específicament en una reunió el tema d’immigració. La majoria de les secretaries d’acció social dediquen bona part del temps a treballar aquest tema i per tant es decideix fer-ne un monogràfic. La reunió serà el proper 14 de juny a les 11h. del matí a la seu del Sindicat a Barcelona. Entre altres temes es treballarà la nova directiva europea en temes d’immigració aprovada recentment i les diferents publicacions que s’han anat generant tant dins com fora del sindicat per informar sobre lleis, drets,... Es proposa que a la pàgina web del sindicat hi hagi un espai d’immigració. Seria un espai ideal per tal de penjar i consultar material que es vagi generant o que sigui interessant.

- Objecció fiscal. És una campanya que la CGT duu a terme des de fa tres anys conjuntament amb l’Assemblea Antimilitarista de Catalunya. Aquest any, s’han editat 3.000 tríptics informatius i s’ha ofert la possibilitat d’organitzar tallers de formació.

- Antirepressiu. La segona quinzena de setembre hi haurà a Terrassa unes jornades estatals sobre antirepressió. Està per confirmar encara, les dates exactes. La FL de Terrassa informa de la campanya que s’està duent a terme per exigir la llibertat d’en Franki. Destacar la disposició a fer xerrades arreu per tal d’informar cas i que s’està organitzant una altra manifestació pel dia 7 de juny a Barcelona.

- Es comenten altres temes, com la campanya per declarar Catalunya lliure de transgènics i la situació de la ILP que es vol tirar endavant, el treball de solidaritat amb Chiapas, o la problemàtica de l'aigua i les mobilitzacions contra els transvasaments.

Mariona Parra, Secretaria d'Acció Social CGT Catalunya